Het regenseizoen is begonnen

No Comments 976

En nog een dagje N'Zerekore, Guinee
Vandaag is nog een lonely planet lees dag en route uitzoek werk dag. We maken eerst een ontbijtje met een gekookt eitje erbij en gaan daarna aan de slag. Land voor land lezen we het hoofdstukje in de lonely planet en bepalen we een route. Vooral de route bepalen is soms lastig want er zijn landen waar volgens de lonely planet een mooie bezienswaardigheid is maar waar alleen volgens onze kaarten geen weg heen gaat.

Rond lunchtijd gaan we even naar buiten, het plan is meel te kopen voor pannenkoeken. Dat gaat alleen heel lastig dus uiteindelijk gebruiken we maar het meel uit de keuken hier. Wat eieren, wat water en meel en kloppen maar. We gaan door tot we denken dat het beslag een goede consistentie heeft en dan is het bakken maar. Ze smaken verrassend goed onze pannenkoeken. We hebben ze met suiker, chocopasta en ananas. Ook de hoeveelheid is goed, onze magen zijn gevuld als het beslag op is.

Na de lunch is het weer verder met de lonely planet. Rond 16 uur zijn we eindelijk aangekomen bij Botswana en kunnen we rekenen hoelang we over alles doen zodat we weten wanneer Sander zijn ouders het beste ook naar Botswana kunnen komen, en waneer welke visa geldig moeten zijn. Als we de rekensommetjes hebben gemaakt zijn we klaar om naar de stad te gaan. Alleen komt er een bijna zwarte wolk in rap tempo dichterbij. We gaan even in de tuin kijken (en ontdekken dat hier in de tuin ananas groeit), maar de wind trekt aan en we zijn net optijd binnen als de sluizen open gaan.

Hemel en aarde spoelen ongeveer 1,5 uur lang weg. We doen maar een spelletje in de tusentijd en hopen dat de regen overtrekt zodat we bier kunnen halen en kunnen gaan uiteten.

Dat doet de regen en iets na 18 uur kunnen we vertrekken. Het is ondertussen flink afgekoeld door de regen. We rijden naar de stad, kopen bier en rijden dan meteen door naar Chez Aida, er hangt nog regen in de lucht dus lang zoeken hebben we geen zin in. We bestellen hetzelfde als 2 dagen terug maar moeten concluderen dat het de eerste keer beter smaakte. Toch is het nog altijd lekker eten en we hebben weer onze maag vol als we teruggaan naar ons huisje.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us