Sander is jarig en wij vieren feest

0 Comments 1226

Sannie's verjaardag, Van Daloa, Ivoorkust naar Yamoussoukro, Ivoorkust
Vannacht hebben we weer eens niet best geslapen. Niet vanwege verjaardagkriebels maar vanwege muggenkriebels. We zijn dan ook vroeg uit de veren en beginnen maar met een extra groot ontbijt.

Na het ontbijt gaan we op pad. Het doel is Yamoussoukro, de hoofdstad van Ivoorkust. Daar arriveren we voor de lunch en gelukkig bestaat het hotel van de lonely planet nog. We krijgen een kamer en installeren ons. Daarna is het tijd voor een rondje highlights etensplekken volgens de lonely planet. We lunchen, omdat Sander jarig is, bij de pizzaria. Nadat we de pizza op hebben gaan we wandelen naar Vaticaanstad. Ja hier in Yamoussoukro staat een heuse St Pieter. Je loopt voorbij de grote moskee, gevolgt door een horde kinderen en dan kom je bij de St Pieter.

Het gebouw is niet te missen.

Daarna gaan we kijken naar de krokodillen. Die worden volgens de lonely planet pas om 17 uur gevoed maar dan weten we vast waar we zitten. We hangen een beetje tegen het hek en kijken rustig of we krokodillen zien. Dan krijgen we bezoek van een soldaat. Of we mee willen komen naar het presidentiele paleis (daar ligt de krokodillenvijver langs) we lopen maar mee en krijgen na even wachten te horen dat je dus het hek niet mag aanraken. Hebben we het bord niet gezien? Welk bord? Dat daar, en ja hoor als je vanuit een andere straat komt aanlopen als dat wij gedaan hebben dan staat er inderdaad een bord. Nou dat hadden we dus niet gezien. Dat in combinatie met het feit dat de soldaat ook wel door heeft dat wij geen Frans spreken doet hem besluiten geen boete uit te schrijven maar ons gewoon te laten gaan.

We lopen terug naar het hotel en terwijl we daar zijn barst er een kleine bui los. Gelukkig houdt hij snel op dus om 17 uur staan we weer bij de vijver (deze keer op gepaste afstand van het hek) en zien een paar krokodillen.

Het voeren, dat gebeurt niet om 17 uur. Dus na een tijdje wachten gaan we weer verder.

We dineren bij de beste marquis van de stad volgens de lonely planet. Vanmiddag hebben we al gecontroleerd of je er ook 's-avonds kan eten. Na een heerlijke maaltijd waarbij Sander de brochette uitprobeert en ik het nationale gerecht Kedjenou gaan we vlak bij het hotel een biertje drinken. Nou ja het is Sander zijn verjaardag, dus het mag wel meer dan 1 biertje worden. Drie liter bier later, en geen toilet bij de bar, besluiten we terug te keren naar het hotel.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us