Beehhh, niet zo bah

No Comments 1164

Dag 2 in Abidjan, Ivoorkust
We gaan vandaag nog een laatste poging doen de ambassades te vinden. Gisteren hebben we nieuwe locaties opgezocht, deze keer met behulp van google maps. We gaan ook maar met 1 motor, ik kan dan achterop goed om me heen kijken op zoek naar de vlag van de ambassade. Eerste halte wordt Kameroen. Alleen ligt er tussen ons en Kameroen een wegopbreking. De omleiding is waardeloos aangegeven (of eigenlijk gewoon niet) dus het lukt ons niet om op de juiste weg te komen. Dan maar eerst naar Angola omdat we daar nu in de buurt zijn, we hebben echter ook een totaal andere plek voor Angola dus het kan zijn dat we niets zien. We zien ook niets dus rijden we door naar Ghana in dezelfde straat. Die vinden we wel. Ik stap af en wil de informatie die aan het raam hangt overschrijven als opeen het luik open gaat. Dat had ik niet verwacht het is tenslotte zaterdag. De ambassade is ook dicht maar de security is er wel. Hij geeft nog wat extra informatie en dan gaan we verder. Nog een poging voor Kameroen. Deze keer komen we er wel. We moeten wel nog even vragen aan wat mensen die we op straat zien maar dan vinden we ook Kameroen. Ook hier is security en we maken weer een praatje. Volgende halte is Angola. Op de aangegeven plek zien we weer niets dus ik stap weer af en vraag 2 security mensen. Die zeggen dat het lastig vinden is dus ze stellen voor dat 1 security man achterop bij Sander gaat terwijl ik bij de andere wacht. Zo gezegd, zo gedaan en een kwartiertje later staat Sander weer met de security man bij ons. Angola gevonden. Ze weten ook waar Gabon is en met behulp van hun aanwijzingen vinden we die ook. De enige die we nu nog missen is Benin. Als we naar die plek rijden komen we opeens langs een vietnamees en een chinees restaurant. We zijn meteen afgeleid. We komen ook langs fruit stalletjes met meloenen. Weer afgeleid dus. We vinden Benin wel al twijfelen we in eerste instantie. Er hangt niets aan de muur en ik moet dus eerst de vlag opzoeken om te controleren of het uberhaupt wel Benin is. Ik schrijf ook nog een briefje en houdt het voor het raam, de security man daarop bevestigd dat dit inderdaad Benin is. Alle ambassades zijn nu gevonden, terug naar de fruitkramen om een meloen en een ananas te kopen. De chinees lonkt ook, vooral bij Sander, maar we besluiten toch terug te gaan naar het hotel.

Terug bij het hotel gaan we eerst uit lunchen. We gaan naar een marquis, de vrouw zegt dat ze kip met friet heeft maar we zien dat ze ook iets anders heeft. We wijzen naar de kedjenou en dat dan, kunnen we dat ook krijgen? Daar zit piment in zegt ze. Ja dat weten we, doe maar 2 borden. We bestellen er ook meteen een liter bier bij. We krijgen onze borden en ontdekken dan dat het geen kip kedjenou is maar een ander beest. Pas na het eten vragen we wat het was en daar kan de vrouw wel om lachen. Het was een schapenkop.

De piment was ook niet overdreven. Het zweet brak ons aan alle kanten uit en we hebben de liter bier nodig gehad om te blussen. Maar lekker was het wel. Ook de schapenkop. Zat alleen weinig vlees aan en veel vet, maar het vlees wat er was, was goed.

Na onze lunch gaan we lekker lui bij het zwembad liggen. Het zwembad leek ondieper dan dat het is. Aan de ene kant kan ik nog maar net staan. We zwemmen wat baantjes en gaan daarna liggen drogen en zonnebaden, tot we weggepest worden door de muggen dan maar weer naar binnen om nog wat te computeren.

We dineren met brood en hot dogs, kleine deceptie, in het blik zitten niet 10 maar slechts 6 hot dogs. Daarna gaan we op zoek naar bier. Helaas lijkt de volledige lokale bevolking ons voor geweest want bij de bar van gisteren is er nu geen bock en geen casteel meer te krijgen. Enkel Tuborg heeft ze nog maar dat is (relatief) zo duur dat we wel begrijpen waarom ze die nog heeft. We lopen naar de marquis waar we vanmiddag gegeten hebben maar ook daar is de grote literfles bock op. Ze hebben wel nog kleine flesjes dus drinken we maar een kleine.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us