Autorally

Noe, Ivoorkust No Comments 1384

Van Abidjan, Ivoorkust naar Noe, Ivoorkust
Het gaat gebeuren, we gaan Abidjan verlaten. Nou ja dat willen we wel maar we moeten wel eerst nog de hele stad door voor we echt uit Abidjan zijn. Als we Abidjan dan eindelijk achter ons hebben gelaten komen we bij een strip van hotels. De ene na de andere, en bij vele staan ook mensen buiten om je naar binnen te wuiven. Kom hier slapen, kom hier heen. Wij stoppen niet, wij rijden door naar Grand Bassam. Volgens de lonely planet staan hier koloniale huizen.

Aangekomen in Grand Bassam rijden we eerst met de motor langs de koloniale panden. Deze blijken echter totaal vervallen te zijn.

Het hele dorpje lijkt wel nog te draaien rond toerisme. Maar nu we de gebouwen gezien hebben besluiten wij toch maar door te rijden.

We rijden door naar Aboisso, daar zoeken we een hotel. Uiteindelijk besluiten we een bord van een hotel te volgen. Het bord wijst een kant op en wij volgen 3 km, volgend bord weer 3 km, weer een bord, ondertussen zijn we al ver de stad uit. Als we bij het hotel aankomen lijken er geen gasten te zijn. Echter als we vragen naar een kamer zeggen ze dat ze volgeboekt zijn. Er is namelijk een rally, zijn wij van de rally? Nee dat niet. Ze hebben nog 1 kamer over maar die is ver boven ons budget. Ze hebben ook een zeer mooi grasveld maar daar mogen we onze tent niet op opzetten. We stappen maar weer op en verlaten het hotel, onderweg komen we de rally auto's nog tegen. Waaronder een peugeot met DHL reclame, die hebben we onderweg ook al gezien en toen maakten we nog een opmerking over de opmerkelijk associale rijgedrag van de chauffeur. Of hij vast aan het oefenen was?

Een stuk verderop zien we weer een hotel. Die ziet er echter nogal troosteloos uit. Daarrijden dan maar. Dan opeens zijn we in Noe en dat is de grensplaats. De weg wordt weer dramatisch slecht. We hobbelen de berg op en zien dan de grens. Omkeren dus maar want om 15:30 nog de grens over zonder Ghanees geld is misschien niet zo handig. We hobbelen de berg weer af en parkeren bij het gebouw met hotel erop. Het lijkt echter geen hotel te zijn ook al zeggen ze van wel en zeggen ze ook slapen is mogelijk. Een militair zegt echter kom mee. We lopen met de militair de berg weer op, blijkt dat waar we gekeerd waren dat daar ook een hotel zat. Net zo troosteloos maar hadden we niet die berg weer afgehoeven.

We krijgen een kamer te zien en vragen de prijs. Dat is 8000 CFA of 7000 CFA als je na 18 uur aankomt. Het is bijna 16 uur maar goed 2 uur wachten kan altijd natuurlijk er is een bar voor de deur. Ik vind alleen 7000 voor zo een shit kamer best veel. Ze hebben ook goedkopere maar die heeft geen airco. Een airco hebben we wel vaker niet dus dan de goedkopere kamer. Ik vraag wel nog even naar de douche omdat we in Abidjan steeds geen water hadden en we krijgen een demo van de douche die het doet. Dat is helaas dan ook het enige water wat we ooit uit die kraan zullen zien komen....

We lopen weer terug naar onze motoren en hobbelen de berg weer op. Daar parkeren we de motoren voor de bar en dan kunnen we uitladen. Ondertussen hoeven we ook niet meer tot 18 uur te wachten, we mogen nu de kamer al in. Op de kamer worden we begroet door een kakkerlak. Welkom in je kamer.

We kleden ons om en gaan het dorpje verkennen. We komen terecht bij een bar waar ze het wel heel leuk vinden blanken binnen te halen. Vooral Nelly vindt het geweldig. Ze komt bij ons zitten en we voeren een half onbegrijpelijk gesprek. Nelly is duidelijk dronken. Ze is op zoek naar een Nederlandse man en ze wil best wel ons bier in onze glazen inschenken, helaas is de oog-hand-glas coordinatie niet al te best meer en giet ze het halve biertje naast het glas.

Terug bij ons hotel is het etenstijd. We vragen aan de man van het hotel of we kunnen eten. Ja dat kan. Wat dan? Wat wil je? Spaghetti? Dat kan. Kedjenou? Dat kan. OK Kedjenou dan maar met kip? Ja hoor kip kan je daar kopen en hij wijst op een winkel aan de overkant. Ahh wij bedoelde restaurant meneer maar goed we snappen het en zullen zelf wel koken. We kopen wat uien en maken spaghetti (andere groente zijn hier niet te vinden).

Na ons culinaire hoogstandje gaan we terug naar de bar voor nog een biertje. Als we daarna nog een biertje willen bestellen zegt de man het is 20:30 ik ga sluiten. We kunnen wel een fles bier en 2 glazen meekrijgen naar onze kamer. Ze eindigen we dus op het stoepje voor onze kamer met een liter fles bier, 2 glazen en ons kaartspel.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us