Wij maken een wandelingetje

No Comments 1152

Nog een dagje Akwidaa, Ghana
Het heeft vannacht wederom geregend maar deze keer wel een stuk minder. De lucht ziet er ook een stuk vriendelijker uit. We besluiten dat we vandaag nog hier blijven en geven ons op voor de 5 uur durende wandeling naar de rubberplantage, bamboe bos en een natuurlijk zwembad.

Eerst lopen we naar het dorpje, daar steken we een houten brug over naar het nieuwe gedeelte van het dorp.

Ze zeggen dat we ook met de motoren over deze brug kunnen om bij de betere weg te komen. Het eerste stuk na de brug is echter niets beter dan de weg waarover we gekomen zijn.

We lopen eerst naar de rubber plantage. Dat is al een aardige wandeling. Wel de moeite waard want we kunnen rustig de rubber bomen bekijken en krijgen ook nog uitleg over de rubber productie.

Volgende stop is het bamboebos. We proberen de locals na te doen en zetten beide een stuk bamboe op ons hoofd. Helaas moeten we beide het stuk hout met 1 hand op zijn minst vasthouden en bovendien houden we het maar een minuut vol. Dat spul is zwaar! Je krijgt er pijn aan je hoofd van! Behalve veel bamboe staat er ook aardig wat water. Op sommige plekken hebben ze daarom bruggen gebouwd van bamboe waarover je moet lopen om het water over te steken.

We lopen over allerlei smalle paadjes en komen vervolgens nog langs een ghaneese stokerij. Als basis gebruiken ze palmwijn en daarvan maken ze een goedje van ongeveer 45% alcohol. Sander mag het sterke goedje proeven en beide proeven we ook de palmwijn. Ik vraag nog of er alcohol inzit en de gids zegt nee, slechts 5%.

We lopen weer door en komen dan bij de laatste halte, het natuurlijke zwembad. Dat blijkt wel een tegenvaller. Het zwembad is niet zo natuurlijk, het is door de mens aangelegd. En bovendien is het leeg. Geen frisse duik dus. We zijn ondertussen ook wel klaar met lopen. Helaas moeten we nog 6 km terug naar onze lodge. De gids schat de lengte van de totale wandeling op de 20 tot 22 km. En dat hebben wij er nu bijna opzitten op slippers en sandalen. Die laatste 6 km worden dan ook erg lange kilometers. In de brandende zon lopen we terug. Als we eindelijk bij de lodge aankomen lopen we nog 1 stukje, de zee in. Tijd voor een frisse duik. De zee is echter nog steeds te ruw om in te zwemmen dus lang blijven we niet in de zee, staan doet zeer aan onze voetjes namelijk. We nemen maar weer een douche en willen dan wat eten. Eerst bestellen we bruchetta, maar daar hoort tomaat in en die hebben ze niet. Dus bestellen we maar chunky chips. Die krijgen we en ook het menu van de avond. Helaas is de kaart vanavond erg beperkt. Vis is er niet, het varkensgerecht is er niet, curry is er niet. Houd je over spaghetti, BBQ kip met rijst en ananas, BBQ kip met rijst en bonen en bangers en mash. Wij bestellen het laatste maar dan blijkt dat we met de chunky chips de laatste aardappels opgegeten hebben. Mash kan dus ook niet. We vinden het eigenlijk wel slecht. Zit je op een lodge waar je eigenlijk geen kant op kunt hebben ze ook nog eens geen keus in het eten. Maar gelukkig zijn ze wel soepel, als ik vraag of we dan kip yassa kunnen krijgen (staat niet op het menu) zeggen ze dat dat ook kan. Jammer dat ze het niet uit zichzelf aanbieden maar wij hebben wel een heerlijke kip yassa 's-avonds.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us