350 meter touwbruggen

Hans Cottage Botel, Ghana 0 Comments 1188

Van Cape Coast, Ghana naar Kakum National Park, Ghana en terug naar Hans Cottage Botel, Ghana
Vandaag gaan we de touwbruggen van Kakum National Park bewandelen! We pakken de tent in en kopen eerst nog wat water en brood. Misschien dat we in het park gaan kamperen. De Nederlandse mede-gast van de lodge verteld ons wat brood en water zou moeten kosten tegenover het hotel dat is een heel stuk minder als dat we tot nu toe betaald en gehoord hebben. We gaan het uitproberen. Het brood is inderdaad veel goedkoper, blijkt dat wij steeds fabrieksbrood gekocht hebben wat veel duurder is (en eigenlijk ook nog eens niet lekker is). Daarnaast is in Ghana de kleine zakjes met water de goedkoopste variant van water kopen. Een zakje van 500 ml kost 10 cent. Een fles van 1,5 liter kost meestal 2 cedi. We willen 20 zakjes water en de vrouw begint met een dun flut plastic zakje te pakken om ze in te doen. Dat gaat niet werken, dan zie ik dat ze ook een baal hebben waarin een boel van die zakjes zitten. Ik vraag hoeveel erin zitten en krijg als antwoord 2 cedi. Das fijn mevrouw maar hoeveel zitten er in? 30 stuks. Nou prima doe ons dan maar 30 zakjes in die baal dat schouwt een heel stuk makkelijker. Met 15 liter water (voor nog geen euro) en 6 kleine broodjes lopen we terug naar de camping. Daar doen we de zakjes legen in onze lege 5 liter fles, onze camelbags en onze waterflessen aan de koffers. Uiteindelijk houden we nog een stuk of 8 zakjes over en die gaan dan maar los in de topkoffer.

We vertrekken richting Kakum, de weg het dorpje uit is 1 lange file. Als die file eindelijk ophoudt wordt de weg steeds slechter. De gaten worden groter en veelvuldiger. Goed opletten dus waar we rijden. Al snel komen we aan in Kakum, de entree is 2 cedi voor ons tweeen. Dat is zo goed als niets dus. We parkeren de motoren en kleden ons om. Dan gaan we naar de balie om te kijken wat de entree voor de touwbruggen is. Wat blijkt, je mag niet zelfstandig naar de touwbruggen toe, dat moet met een gids. Entree voor de touwbruggen met gids is voor een niet-ghanese volwassene 40 cedi en dat terwijl voor een ghanese volwassene de entree 14 cedi is en voor een niet-ghanese student of vrijwilliger werker 20 cedi. We betalen de hoofdprijs dus!

Omdat we met een gids moeten en het nu al bijna lunchtijd is besluiten we eerst buiten voor het terrein te lunchen, daarna kopen we onze kaartjes voor de touwbruggen, toevallig tegelijk met 2 andere Nederlanders. Terwijl we wachten tot we door de gids mee het bos in worden genomen kunnen we dus gezellig wat kletsen. Uiteindelijk vertrekken we met een groep van een man of 40 mee met de gids. Die groep bestond ook nog eens uit een Ghanese schoolklas. Daarnaast zitten er ook oudere mensen bij, wat wel opvalt is dat alleen Sander en ik een bordje Adult omhebben (het toegangspasje moet je om je nek dragen), Ghana heeft echt veel oudere studenten!

We lopen door het bos richting de touwbruggen, onderweg moeten we een paar keer stoppen en probeert de gids iets te vertellen, onbegonnen werk als je zo een grote groep bij je hebt en ook een lading schoolkinderen. Er is niets van te verstaan. Uiteindelijk komen we bij de touwbruggen en daar mogen we een rondje over het 350 meter lange, uit 7 touwbruggen bestaande, parcours afleggen.

Wij lopen helemaal achteraan en een van de Ghaneese schoolkinderen is doodsbang, we gaan dus tergend langzaam over de bruggen, zo langzaam zelfs dat we halverwege het parcours achter ons de volgende groep krijgen. Een stel Engelse of Amerikanen, luidruchtig en kennen het woord wachten duidelijk niet. We lopen dus een beetje in een treintje over de bruggen en kunnen niet echt meer rustig ergens naar gaan staan te kijken.

Al veel te snel staan we weer bij onze motoren, touwbruggen parcours is afgelegd. Veel beesten hebben we niet gezien enkel vlinders.

Maar daar had de lonely planet ons al voor gewaarschuwd.

We rijden een stukje terug naar Hans Cottage Botel, volgens de lonely planet een leuke plek waar je kunt slapen. Daar zetten we ons tentje op en lopen we een rondje om de vijver om krokodillen te spotten. Dezelfde schoolklas is hier echter ook gestopt dus de krokodil kunnen we enkel van een afstandje bekijken.

Verder hebben ze ook konijntjes, daar is het veel rustiger dus die kunnen we op ons gemak bekijken. De apen, die er volgens de lonely planet ook moeten zitten, hebben we nog niet gespot.

Nog een wist u datje, wist je dat ze in Ghana bij het tankstation behalve benzine en diesel ook kerosine verkopen? We hebben alleen nog geen vliegtuig zien landen om te tanken....

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us