Aankomst in Accra

Accra, Ghana No Comments 1094

Van Kokrobite, Ghana naar Accra, Ghana
Gelukkig heeft het vanacht niet meer geregend en dus is de tent droog als we hem inpakken, enkel het grondzeil is nat van onder. We ontbijten en vertrekken. Vandaag nemen we de weg nar Accra, daar zal dan vast wel het asfalt liggen waar ze het op internet over hadden.

Nou ook daar weinig sporen van asfalt. We veel dirt en dankzij de hoosbui van gisteren nu ook een paar zeer mooie grote plassen en wat modder. We slingeren ons een weg terug naar de hoofdweg. Bij 1 doorwading wachten we even, er komt een auto ons tegemoet en er komt een van achteren, eens kijken waar hun door de plas gaan. Allemaal kiezen ze de, voor ons, linkerzijde. Wij dan ook maar daar door de plas heen.

Aangekomen in Accra vinden we het hotel wat Darius ons had opgegeven redelijk soepel. We mogen een kamer uitkiezen en betalen meteen voor een week. We laden de spullen uit en lunchen. Daarna verlaten we het hotel weer om alvast alle ambassades te zoeken.

Ook de ambassades liggen eindelijk een keer op de plek waar we ze verwachten. Alleen hebben ze hier in Ghana erg weinig informatie buiten aan de muur of achter het raam hangen. We rijden ook langs de Accra Mall daar zijn meerdere winkels waaronder een grote supermarkt! Eindelijk weer eens een supermarkt! We doen een rondje 'zo zie je alles' en verbazen ons over het assortiment maar dan ook meteen over de prijzen. Ghanezen gaan niet naar een supermarkt, die is enkel gebouwd voor de blanken en de aziaten. Daar ziet het dan ook zwart van. Omdat het enkel voor de buitenlanders is zijn de prijzen ook meteen hoger, relatief toch te weinig afzet hier.

Na het rondje supermarkt gaan we ons verdiepen in de Ghanese telekommarkt. Internet cafe's zie je hier namelijk niet veel en simkaarten en beltegoed is goedkoop. Het idee is nu dus om een simkaart aan te schaffen met een internet bundel en dan zo te gaan internetten. Wat blijkt alleen? Je moet niet verkopers van een provider vragen stellen. Dat weten ze toch ook allemaal niet. Hoeveel MB je krijgt voor hoeveel cedi's kunnen ze je nog vertellen. Maar snelheid, tethering mogelijkheden en het gebruik van je simkaart in andere Afrikaanse landen die antwoorden moet je maar op het internet opzoeken (en dat zijn hun niet van plan voor jou te doen).

Terug bij het hotel vraagt de vrouw van het restaurant of we daar willen eten. Jahoor dat willen we vanavond wel wat is het menu? Nou het is zondag dus enkel kip met rijst. Prima dan eten we kip met rijst. Willen we het nu al? Nee het is 17 uur dat is een beetje vroeg doe maar 19 uur.

Als het donker wordt blijkt dat de lamp op de veranda het niet doet. Ik meld het bij de hotel vrouw en een tijdje later komt ze met een nieuwe spaarlamp. Of Sander die dan wel even zelf wil vervangen want hij is lang. Dat wil Sander wel maar heel soepel gaat het niet. Het is ondertussen ook 19 uur en de restaurant vrouw vraagt of ze het eten kan brengen. Ik vraag of ze even kan wachten tot Sander de lamp vervangen heeft anders koelt het zo snel af. Een uurtje wachten? Nou mevrouw zo lang duurt een lamp verwisselen niet hoor, maar een kwartiertje zou fijn zijn. De lamp is vervangen, het kwartier is voorbij, eten is er niet. Dat duurt ook nog wel even maar als het arriveert blijkt het een groot bord te zijn. Sander valt aan en zegt dat het prima smaakt. Het tweede bord zou zo komen maar ondertussen geinen we al dat Sander het op heeft voor mijn bord arriveert. Dat lukt hem ook bijna maar dan kan ook ik aan een goede portie kip met rijst (en weer een aardige dosis piment).

Na het eten doen we nog een spelletje en drinken een biertje en dan is het bedtijd. Morgen om 8 uur willen we voor de Nederlandse ambassade staan. Darius heeft zijn visa aanvragen laten uitvoeren door zijn Roemeense ambassade. Dat spreekt ons wel aan want we hebben al gezien dat de Angoleese ambassade zegt maandag of dinsdag paspoort brengen en ophalen pas op vrijdag! We hopen dat het via de Nederlandse ambassade sneller kan of dat we op zijn minst in 1 week Nigeria en Angola kunnen regelen (we hopen stiekem ook op Benin en Togo).

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us