Civilisation at last

No Comments 1164

Een dagje Lusaka, Zambia
's-Ochtends beginnen we met een warme douche. Wat fijn dat er gewoon warm water uit de kraan komt! Daarna willen we brood gaan halen, we zitten hier niet echt in de buurt van iets dus ik vraag de Namibiers maar waar een bakker zit. Nou heel simpel zij hebben brood over dus hier is brood! Daarna krijgen we ook nog eieren, een tomaat en bananen ons feest ontbijt kan beginnen! Als we ons eten op hebben en Sander richting de WC's loopt ziet hij opeens een zebra grazen. Als we een stukje verder lopen zien we nog veel meer zebra's.

Daarnaast lopen er ook impala's rond maar die zijn schuwer en laten zich niet zo makkelijk fotograferen.

Als we de beesten bekeken hebben stappen we op de motor en rijden de stad in. We moeten het een paar keer vragen maar dan vinden we eindelijk ZSIC verzekeringen. Daar is de verzekering nog altijd duur maar toch goedkoper dan in Chingola. Bovendien zeiden de Namibiers dat het ons niet gaat lukken zonder verzekering Zambia uit te komen dus we sluiten hem hier toch maar af. Met beide een nieuwe verzekering voor een jaar op zak verlaten we ZSIC en gaan naar de naastgelegen supermarkt.

In de supermarkt weten we het zeker, het is ons gelukt derde wereld Afrika achter ons te laten en zijn nu in beschaafd Afrika! Ze hebben hier weer van alles en ook tegen prijzen die weer normaal zijn. We doen meteen dan ook die dingen kopen die we zo lang hebben moeten missen (OK in Lubumbashi hebben we ons ook getrakteerd op chips).

Daarna rijden we door naar een shopping centre. Daarvan hebben ze in Lusaka meer dan genoeg. Daar gaan we naar de plaatstelijke New York Pizza en eten voor het eerst in lange tijd weer pizza. De pizza is wel een beetje een tegenvaller, de salami die erop moet zitten is blijkbaar het duurst want daarvan vinden we maar 4 kleine plakjes terug. Daarna lopen we de supermarkt van het shopping centre in daar halen we nog een portie friet met worst (kun je hier warm voorverpakt krijgen maar de friet dat is iets wat we maar 1 keer zullen kopen, de worst daarentegen is prima!) en een halve liter chocolade ijs!

Voor de deur van het shopping centre werken we onze halve liter ijs weg. De laatste die we gehad hebben is in Senegal, dat weten we nog heel goed! Deze keer hebben we enkel chocolade ijs maar ook die is in mum van tijd weg.

Daarna gaan we weer terug naar de camping. De Namibiers gaan morgen naar Livingstone en vroegen zich af of we samen wilden rijden. Dat willen we opzich wel alleen vraag ik eerst maar even hoe hard zij normaal rijden. Ohh zegt John het eerste stuk is veel wegwerkzaamheden, daar gaan we niet hard zo een 100 tot 110 km/uur. Daarna is het asfalt en gaan we 140 of 150. Ehh OK dan rijden wij wel op ons eigen houtje en zien we jullie in Livingstone. We weten op welke camping ze zitten dus we zien ze daar wel weer.

Terwijl we zitten te computeren op de camping horen we Nederlandse stemmen. We spreken de mensen aan en hun blijken 4 weken met een georganiseerde reis door Kenia, Tanzania, Zambia en Zimbabwe te trekken. De tijd vliegt voorbij en voor we het weten valt de schemer weer. Dan maar even wat eten en naar de supermarkt voor bier. We tanken meteen de motoren af en gaan dan in ons tentje genieten van de biertjes.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us