Currywurz mit Pommes

Lome, Togo No Comments 1177

Van Lome, Togo naar Lome, Togo
De dag begint met een mooie sport oefening. Sander zijn motor bevrijden uit het zand.

Dat gaat achteraf gezien best soepel, een beetje duwen, voorzichtig gas geven en dan is de motor vrij. Daarna gaan we brood zoeken. Dat gaat een heel stuk minder soepel. We lopen en lopen maar vinden geen bakkerij of iemand die brood verkoopt. Als we het vragen zegt wel iedereen loop gewoon een stukje die kant op het wordt op zat plekken verkocht. Uiteindelijk vragen we het nog eens en dan houdt de meneer een auto aan. De chauffeur zegt stap maar in dan breng ik je wel. Als we willen betalen is dat niet nodig. We kopen wat brood en lopen dan terug. De bakkerij is vlak bij het hotel maar je moet wel de juiste richting op lopen!

Na het ontbijt vertrekken we naar Tony Togo Shop. Die vinden we redelijk makkelijk maar dan kom je voor de uitdaging... hoe leg je in het Frans uit dat je hun advies wil over de staat van je banden? En wat voor onderhoud er moet plaatsvinden? Gelukkig is er ook iemand op het terrein die Engels kan en met hem als tolk komen we een heel eind. We krijgen een adres van iemand in Gabon die banden kan leveren. Tot daar moeten we het makkelijk redden met onze banden. Oliefilters hebben ze niet maar olie vervangen lijkt ze wel noodzakelijk ondertussen. We maken een afspraak om 's-middags terug te komen, de motoren laten we er staan en wij gaan een stukje lopen (Tony Togo gaat dicht tussen 12 en 14 daarom moeten we later terugkomen).

We lopen wat rond in Lome en vinden de markt en een supermarkt. Iemand vertelde ons dat ze in Togo niets hebben. Nou de supermarkt heeft een beter assortiment dan in Accra! Daarna is het alweer lunchtijd. Na enig lopen eindigen we bij de grillrestaurant tegenover de supermarkt. We slaan het menu open en wat denk je? Het menu is ook in het Duits en op het menu staat Currywurz!

We zijn dus snel klaar met onze keuze. Doe maar 2 keer Currywurz mit Pommes. Als we die op hebben is het tijd om terug te gaan naar Tony Togo.

Bij Tony wordt onze binnenband geplakt en krijgen de motoren verse olie.

De binnenband levert iets aan problemen op want die blijkt opeens spoorloos verdwenen. Maar uiteindelijk komt alles goed, de binnenband is geplakt (2 stickers maar er zat toch maar 1 popnagel in de band??). We kleden ons weer om en vertrekken. Einddoel is volgens lonely planet 5 km voorbij Lome. Daar zit een hotel wat ons aanspreekt. Dertig kilometer verder weten we het zeker, we zijn er voorbij. We vragen het en volgens de man is het 4 km terug. We keren om en rijden 4 km. Daar vragen we het weer. De man zegt 2 km verder rijden. We rijden verder. Uiteindelijk eindigen we 7 km van onze beginplek. We zijn nu in Atikoume maar niemand kent hier het hotel dat we zoeken. We rijden de laatste 7 km dus ook nog maar terug en checken nog een keer in bij hetzelfde hotel als gisteren.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us