Kloto

Kloto, Togo No Comments 1110

Van Agbodrafo (Lac Togo), Togo naar Kloto, Togo
We worden gewekt door tromgeroffel. Zaterdag ochtend 6:30 is blijkbaar een perfect tijdstip om met een heel dorp te gaan staan trommelen. We snappen de hint en komen ons bedje uit. Uiteindelijk geen slechte keuze want het begint te rommelen en grijze lucht komt dichterbij.

We pakken onze spullen in en vertrekken zelfs zonder ontbijt. Ik was naar de boutique gelopen maar die hadden gisteren wel maar vandaag geen brood. Dan maar onderweg ontbijt kopen. We rijden weer over het strand, dat is nog altijd zacht maar zonder vallen bereiken we d e straat, het andere zandpad. Twee keer moet ik wel even een voetje aan de vloer zetten maar ook deze keer val ik niet. Dan wordt het zand al snel weer harder en daarna zijn we terug op asfalt.

We rijden eerst terug naar Lome, daar pinnen we en kopen we brood. Snel doorrijden maar want de plek waar wij gestopt waren lijkt de samenschoolplek te zijn voor een of andere politieke actie. We rijden Lome eerst uit voor we ergens stoppen om rustig te kunnen ontbijten. Erg rustig is het daar uiteindelijk ook niet. Twee blanken op motoren zetten hun koffers op de grond en beginnen uit te pakken, brood, koeltasje, mes en dan gaan ze brood smeren. Dat moeten de mensen uit Togo toch allemaal zien! Op het hoogte punt staan er een stuk of 10 mensen om ons heen. Snel ons broodje opeten dus en weer doorrijden!

We rijden door naar Kpalime daar is de afslag naar Kloto. Volgens de lonely planet is het dan nog 12 km en dan komen we in het dorpje waar een leuke auberge schijnt te zitten. We nemen de afslag en meteen verdrievoudigd het aantal gaten in de weg. We rijden de bergen in, soms over asfalt soms over een zand/klei grond.

Bij een kruising zit een militair checkpoint daar vragen we de weg naar de auberge. Iemand op een brommertje zegt volg mij maar en daar gaan we weer. Bij de volgende afslag besluit ik maar even beneden te wachten, berg op, keien en geulen, niet mijn specialisme deze combinatie en wie weet hoe ver het zo door gaat en wat er na de bocht zit? Sander volgt de man naar de auberge en komt erna terug de berg af. Blijkt dat voor me het moeilijkste stuk ligt, daarna wordt het weer beter. We rijden dus samen weer de berg op naar de auberge die in een hoekje van het dorpje ligt. In het dorpje is een of ander feest aan de gang, muziek aan alle kanten!

We parkeren de motoren, kiezen de kamer uit en dan is het eerst lunchtijd.

Na de lunch gaan we het dorpje verkennen, die bestaat uit 2 boutiques, 1 bar en wat souveniershops. Verbazingwekkend veel blanken lopen hier ook rond, waar die allemaal vandaan komen?? We lopen een stukje berg af en vinden een restaurantje, we regelen meteen ons avondeten. Nu dat geregeld is kunnen we terug naar onze kamer. We hebben weer wat repareer werk te doen, Sander zijn kussen is lek en als we dan toch bezig zijn het verlengsnoer is ook stuk. Sander repareert alles weer.

Nu ook deze klussen geklaard zijn is het tijd voor een spelletje. Terwijl we bezig zijn met rummicub komt de eigenaar van de auberge even zijn scorpioen tonen. Het beestje leeft in een doperwten blikje maar mag soms even los lopen, op onze rummicub stenen wel te verstaan! Na een paar rondjes rummicub is het alweer tijd om terug te gaan naar het restaurant, daar drinken we een biertje en krijgen we onze kip schotel. Deze keer met groenten erin, daar zijn we wel erg blij mee. Het smaakt ook prima dus we eten ons bordje helemaal leeg. Daar lijkt de chef-kok blij mee te zijn, gasten die goed eten. Na het eten loopt hij mee terug naar de auberge het lijkt erop dat hij hier ook woont??

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us