In Benin is niet alles beter

Abomey, Benin 0 Comments 1115

Van Tohoun, Togo naar Abomey, Benin
We staan op, ontbijten en verlaten Tohoun. Dat ligt zo ongeveer op de grens dus dat is een kort ritje. We stoppen bij de douane en bij de politie van Togo en binnen no-time staan we weer buiten. We mogen Togo verlaten. We rijden 50 meter en dan is het weer stoppen, nu om Benin in te komen. Dit duurt iets langer maar dat is enkel omdat ze in de koffers willen kijken. Toch is het uiteindelijk al weer 11 uur als we de grens verlaten. Reden? Een uur tijdverschil!

We rijden de overige 70 kilometer naar Abomey. Onderweg worden we wel nog een paar keer gestopt door politie en gendarmerie maar we willen enkel een praatje maken.

Om het nieuwe 12 uur komen we aan in Abomey, onze maag heeft zich snel aangepast, we hebben honger! Toch maar eerst de tent opzetten op onze kampeerplek. Dat is een tuin met allerlei beesten, bomen en beelden.

Als de tent staat is het lunch tijd. We willen het terrein verlaten maar dan komt er iemand aanlopen. Wat willen we? Ehh brood kopen meneer. Dat hoeft niet het hotel heeft ook brood. Nou laat maar zien dan, ik kan niet inschatten hoeveel we willen als ik niet weet hoe groot het brood is. De man stapt op zijn brommer en rijdt het dorp in. Een paar minuten later komt hij terug met een brood. Ahh ja klein maatje dus, doe er dan maar 2. De man stapt weer op zijn brommer rijdt het dorp in en komt terug. Nog een kleine kanttekening, de man komt terug met een zakje met daarin het brood, daarmee loopt hij het hotel in en dan komt hij met het brood op een 'zilveren' schaal weer terug naar buiten naar ons toe, en dat dus 2 keer!

We bedanken meneer en willen gaan eten, maar eigenlijk is meneer geen boodschappenjongen, hij is gids en hij wil zijn diensten aanbieden. Dat is prima maar we hebben eigenlijk reuze honger. Toch meneer maar even zijn verhaal laten doen en dat is het teken dat ook meneer 2 zijn diensten kan aanbieden. Meneer 2 maakt sieraden en houten decoratie. Sander praat met meneer 2 en ik met meneer 1 dan zijn we hopelijk zo klaar. Meneer 3 sluit achter aan in de rij we zien hem al zijn kleden naast zich uitleggen.....

Uiteindelijk weten we de meneren af te wimpelen en kunnen we eten. We besluiten geen gebruik te maken van de gids om langs verschillende paleizen en tempels te gaan. De gids wil namelijk 20.000 CFA voor de ronde (in de lonely planet staat 2500 per persoon) en dan moet ook nog 1 van onze motoren mee en dat terwijl in dit dorp veel zand ligt. We besluiten de route te gaan lopen.

Na een paar uur lopen hebben we nog erg weinig gezien. De paleizen zijn er wel maar die liggen achter hoge muren. Er is niemand bij de ingang te bekennen dus we kunnen niet vragen of je entree moet betalen en hoeveel dat dan is. De tempels kunnen we niet vinden dus dat schiet ook niet op. We lopen wel een volledige ronde dorp maar dan is het ook mooi geweest. Terug naar ons tentje dan maar.

We doen nog wat spelletjes en dan is het tijd voor het avondeten. Dat hebben we reeds geregeld bij de maquis vlak bij het hotel. We krijgen beide een bord vol met ratatoulle, rijst en kip daarbij moeten we natuurlijk het bier van Benin uitproberen. Na het eten gaan we terug naar het hotel. Daar zitten we wat te computeren tot er een Belg (wereldambtenaar Michiel) langs komt wandelen. Hij werkt tijdelijk in Benin en wil ook een motorreis maken. De avond vliegt voorbij met gezellig kletsen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us