Victoria falls en een beetsenbende

No Comments 1567

Een dagje Livingstone, Zambia
We zijn vannacht niet gestoord door hippos of olifanten. Heerlijk uitgeslapen beginnen we dus aan een warme douche. Daarna ontbijten en op naar de supermarkt voor brood voor de lunch. Als we van de camping afrijden en richting het dorp rijden zien we opeens een olifant van rechts de bosjes uit komen! Uiteraard deze keer geen camera om onze nek dus een foto ervan maken is niet gelukt.

Als we boodschappen hebben gedaan rijden we meteen door naar de Victoria Falls. We staan voor de keus, Zambia zijde of Zimbabwe zijde. We besluiten te beginnen met Zambia zijde. We kunnen altijd nog een visum kopen en naar de andere kant gaan.

Op het parkeerterrein smeren we nog snel een lunchpakketje en dan gaan we het park in. We beginnen met de view point route, daarna nemen we de boiling pot trail en tot slot nog de route die langs de watervallen zelf gaan.

Het is wel duidelijk het droge seizoen. Op het bord zien we ook dat er nu 'slechts' 10 miljoen liter water per seconde omlaag komt, in het regenseizoen is dit 500 miljoen. Nu zijn het dan ook vele kleinere watervallen die we zien.

Op het terrein lopen ook dieren, vooral veel baboons. Vanochtend kwam er uit de bosjes naast onze tent ook al een aap zetten. De baboons hier echter worden we voor gewaarschuwd, voer ze niet en neem geen eten mee. Lopen wij daar met ons rugzakje met brood over een pad van nog geen meter breed komt opeens papa baboon op het pad naar ons toegelopen!

Wij zijn maar netjes de berm in gedoken en hebben vader laten passeren. Gelukkig was de baboon ook niet heel fan van mensen, hij wijkt ook uit en loopt ons snel voorbij.

Uiteindelijk vinden we nog een 4de pad om te lopen, de upstream trail. Als je die loopt kun je van het pad af gaan en aan de bovenkant van de Victoria Falls gaan lopen.

Als we genoeg gelopen hebben gaan we terug naar de camping voor een verfrissende duik in het zwembad. Ook hier is het water weer ijskoud. Al snel leggen we dus weer aan de kant op te drogen. Als we honger krijgen lopen we langs John en Carin. Daar hebben we bier in de koelkast liggen. Even het bier oppikken en dan onder het genot van een biertje en een chipsje de vele foto's van vandaag uitzoeken (zie de link foto's van Zambia).

Vandaag is een vakantiedag hebben we besloten. We hebben toerist gespeeld bij de watervallen en vanavond gaan we een keertje wat luxer uiteten. We gaan naar Sizzlers, een steakhouse. John waarschuwt ons wel dat je voor steaks beter naar Spot kunt gaan maar dat Sizzlers de beste Zambian bream klaarmaakt. Nu zijn we in dubio, eten we steaks of gaan we de vis uitproberen???

Eerst nog maar wat computeren, alvast foto's uploaden. Dan opeens zien we dat het al 17:30 is, het zou kunnen dat de supermarkt om 18 uur dicht gaat. Opschieten dus. We pakken snel de spullen in en lopen richting onze tent. Daar aangekomen blijkt ons grasveldje al bezet te worden door 3 olifanten!

Omdat we de olifanten niet willen laten schrikken besluiten we maar de motor via een ander kleiner paadje richting de poort te duwen. Pas daar starten we de motor en rijden naar de supermarkt.

Met een nieuwe lading koud bier in onze koffer rijden we meteen door naar Sizzlers. We besluiten het advies van John te volgen en bestellen 2 keer Zambian Bream. Het is pas 18 uur, we zijn erg vroeg maar toch komt de ober terug met de melding dat er nog maar 1 portie van over is. Dan maar een portie bream en een bordje garnalen. Een uurtje later zitten onze buikjes weer vol. Het eten was inderdaad goed en de bream een grote vis!

We stappen weer op de motor en rijden terug naar de camping. Bij de poort vragen we eerst of de olifanten weg zijn. Dat weet de man niet maar hij wil wel gaan kijken? Dat hoeft niet we rijden zelf wel heel langzaam en voorzichtig. Langzaam naderen we onze tent maar de olifanten lijken vertrokken te zijn. We pakken de laptop weer en willen weer richting de lounge gaan als Sander opeens ziet dat er nu een nijlpaard op het grasveldje in de buurt aan het grazen is! We zijn reeds gewaarschuwt voor de nijlpaard, ze komt regelmatig grazen.

Helaas is het wel al donker dus een foto maken is lastig. We proberen het een tijdje maar besluiten dan haar rustig verder te laten eten terwijl wij weer gaan internetten. Best gezellig hoor zo een lodge en dierentuin in 1!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us