It's raining man

No Comments 1206

Een dagje Kumbo, Kameroen
Welke idioot stond er om 3:23 op onze deur te bonken????

We moeten vandaag toch echt nog even bijkomen van gisteren. Bovendien moet er wat aan de motoren gesleuteld worden want vanwege het vallen gisteren zijn onze sturen verdraaid. We gaan wel een klein stukje verhuizen, we willen internetten dus we gaan naar het tweede hotel in het dorp. We bekijken eerst de kamer en ook al ziet hij er iets minder uit als wat we nu hebben toch lijkt er nog altijd niets mis mee. De 24-uur stroom lokt ook want vanochtend had ik vanwege de stroomstoring een koude douche en Sander een bucket shower met warm water wat iemand van het hotel gebracht had. Omdat de hotel manager wel zegt dat er op dit moment iets mis is met het internet maar dat het vandaag wel gemaakt wordt gaan we toch ook even langs bij de telecom winkel. In Ghana hadden we een Ghana sim met internet en dat werkte prima, misschien moeten we dat in Kameroen ook maar doen want hier blijven we ook weer wat langer. De mannen van MTN hebben echter weer eens geen idee wat ze precies verkopen. Een datalimiet ze weten niet wat het is. De simkaart van MTN is wel goedkoop maar de internet bundel daarentegen is in vergelijking tot Ghana vele malen duurder (15 euro voor een maand terwijl in Ghana 2 euro voor een maand). We laten MTN dus maar even zitten en gaan eerst terug naar ons hotel om onze spullen te halen.

Bij ons nieuwe hotel aangekomen komen er weer wat mannen vragen of ze onze motor mogen wassen. Voor 1000 CFA maken ze 1 motor schoon. Omdat wij ook nog wat willen sleutelen aan de motoren en ze ondertussen wel erg vies zijn gaan we akkoord. Ze mogen poetsen.

Wij ruimen onze koffers maar weer eens uit, gisteren heeft het geregend en we zijn natuurlijk gevallen, tijd om de koffers te laten drogen en de schade te inspecteren. Ik kan nu bij 1 koffer aan de binnenzijde mijn vinger tussen de platen krijgen, niet best dus. We kitten de boel weer zo goed en kwaad als het gaat dicht en maken de koffers schoon. Bij een schone motor horen uiteraard schone koffers!

We regelen ook meteen bij het hotel ons diner, kunnen we vanavond kip met friet krijgen? De man gaat kijken en komt terug met de mededeling dat kip niet gaat, die is nog niet groot genoeg (nou er lopen hier over het terrein 2 kippen en die zijn echt wel groot zat hoor!!) maar we kunnen wel geit krijgen. Ik vraag nog naar groente en de man gaat het weer vragen. Nee geen groente dat kan niet. Dus zometeen krijgen we geit met friet. Er was nog enige verwarring over het tijdstip, als je vraagt of je er kan dineren denken ze dat je meteen wil eten (14 uur 's-middags) maar als je dan een tijd noemt kan dat ook (hopen we).

De dag vordert maar internet doet het niet, verder is het een onwijze zeikdag. Regen, regen soms even droog en dan weer regen. Tijdens een droog stukje zetten we de sturen weer recht en probeert Sander mijn gas en koppeling weer wat gangbaar te krijgen. Dat laatste is een kansloze missie het gas en de koppeling blijven uitermate stroef gaan.

Verder doen we de dag niet veel, beetje hangen, beetje computeren en balen dat het internet het niet doet.

Om 19 uur gaan we maar eens naar de bar, waar worden we geacht te eten? In onze kamer wordt ons verteld en hij gaat er nu aan beginnen. Het wordt 19:15, het wordt 19:30 het wordt 20:00. Ik loop nog maar eens naar de bar, waar blijft ons eten nou? Komt eraan zegt hij nog 2 minuten hij gaat nu beginnen. Ik laat wel even blijken dat hij dat een uur geleden ook al zei maar goed ik geef je nog even. Ik ga weer terug naar binnen en we wachten nog een half uur. Als we op het punt staan het op te geven en maar het dorp in te gaan voor wederom een omelet met spaghetti komt eindelijk ons eten. Twee borden geit met friet. Julius haalt het bovenste bord weg en zegt nog net geen tada! Daar liggen op Sander zijn bord 2 kleine stukjes geit en welgeteld 6 hele frieten! Je maakt een geintje zeg ik. Nee hoor dat maakt hij niet. Dit kan toch geen 1000 CFA kosten, dat is geen maaltijd dat is een holle kies! Goed vlees is duur zegt Julius. Ja dat zal best maar op zijn minst kun je toch wel een fatsoenlijke portie friet maken. Op mijn bord ligt wel wat meer friet, ik schuif drie kwart van mijn portie op Sander zijn bord erbij en zeg zo, dat is een portie friet. Oh je wil meer friet dan? Ja graag, ennuh iets van ketchup of mayo zou toch ook wel lekker zijn. Julius maakt ons nog een portie friet, die heeft hij verbazingwekkend snel klaar. De friet en de geit smaken prima maar toch is het een bittere teleurstelling. Tel daarbij op dat ons internet beloofd is wat nu nog altijd niet werkt en wij zijn er klaar mee. Ik geef aan dat ik een compensatie verwacht voor het gebrek aan internet, doe maar 2 bier dan hebben we het er niet meer over. Julius lacht wat maar beweegt niet. Julius komt en gaat maar bier krijgen we niet. We gaan dus maar slapen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us