Chicken

Limbe, Kameroen No Comments 1110

Van Bafoussam, Kameroen naar Limbe, Kameroen
We zitten in een business stad en dat zullen we weten ook. Om 6 uur beginnen de eerste gasten met douchen en uitchecken. Wij zijn dus ook al vroeg op en ontdekken dat er geen stroom meer is. Nog wat internetten zit er dus niet in.

Na het ontbijt gaan we opweg. Vandaag willen we naar Bangem, daar zijn 2 kratermeren. Het eerste stuk is asfalt maar daarna de laatste 30 km is off-road.

Aangekomen bij Melong moeten we afslaan een off-road pad in. Vol goede moed slaan we rechtsaf en vervolgens links af. En dan wordt het pad al snel slecht.

Op zich is het pad nog wel te rijden ook al zitten er soms stukken tussen waar je over een smalle richel moet rijden maar als het hier gaat regenen dan zit je natuurlijk met de gebakken peren. We stoppen onderweg om een voorbijganger te stoppen. Hoe gaat het pad verder? Wij hebben dan 4 van de 30 km afgelegd. Maar zoals altijd zijn de antwoorden wisselend. Het wordt moeilijk zegt de een, het is makkelijk zegt de ander. We besluiten nog even door te gaan.

Nog een paar smalle paadjes later gaat Sander een berg op, zelfs hij moet hiervoor toch even gaan staan. No way dat ik mijn motor hier boven krijg. Sander kijkt voor zich en ziet nog meer van dit soort bergen komen. Alles leuk en aardig we gaan het wel redden maar als het gaat regenen dan worden dit 30 dramatische kilometers terug. Tijd om om te keren dus.

We besluiten de 2 kratermeren van Bangem te laten voor wat het is, in plaats daarvan willen we nu naar Kumba, daar is ook een kratermeer. Sander daalt weer af van het geitenpad, keert mijn motor en terug gaan we. Op de hoofdweg aangekomen is het 70 km doorstomen over asfalt, daarna is het nog 40 km over een off-road pad, volgens de Michelin kaart wel een beter off-road pad.

Je raad het vast al, we komen bij de afslag en echt mensen, dat is geen weg hoor wat hier ligt! Een rivierbedding, dat is het! Overal dikke keien. We rijden het pad nog geen kilometer voor we besluiten dat ook dit een kansloze missie wordt. We keren weer om en besluiten via de hoofdwegen naar Kumba te gaan. Dat betekent dat we er vandaag niet komen maar dat maakt niet uit.

We keren weer om en gaan weer terug naar de hoofdweg. Deze keer met eindbestemming Limbe. Dat is een strandplaatsje. Aangekomen in Limbe moeten we wel even zoeken naar een goed hotel. De meeste zijn duur en hebben niet eens internet. Uiteindelijk terwijl het begint te regenen vinden we een budget motel, internet is hier niet maar op zijn minst zijn de kamers betaalbaar. We checken in en nemen plaats in het restaurant. Na een goede portie kip met friet en wat bier is het al weer tijd om te gaan slapen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us