Sinterklaas alvast bestellen

No Comments 1048

Een dagje Kribi, Kameroen
We worden wakker en het regent. Dan eerst maar binnen wat computeren. Vandaag blijven we hier en we hebben veel uitzoekwerk. Welke Garmin en camera gaan we nu nemen?

Als het tussendoor even droog wordt verlaten we het hotel en lopen we even het dorpje in. We kopen wat stokbroden voor de lunch en morgen voor het ontbijt. 1 stokbrood is 130 CFA, 5 stokbroden en ik mag 750 CFA betalen. Pas veel later realiseer ik me dat dat 100 CFA te veel is.

Terug in het hotel gaan we verder met de keuze voor de camera. Kost toch aardig wat tijd om 'de beste' keus te bepalen. Uiteindelijk kiezen we voor de Olympus TG-2, later kan Sander dan altijd nog een soort telelens ervoor kopen. De keus voor de Garmin is makkelijker, het wordt de Zumo 340 vooral omdat je bij die veel makkelijker bij de SD kaart kan komen en kan aansluiten op de motor ten opzichte van de 660.

We geven onze keus door aan Mihaela, die voor ons de spullen bij Bol besteld. Wat fijn dat we wel gewoon gebruik kunnen maken van de personeelskorting, dat scheelt toch weer wat!

Daarna is het alweer tijd voor het diner, we gaan naar een restaurantje verderop. Ze hebben op het menu een kwart kip staan voor 1500 en een hele kip voor 5000. Vreemd genoeg staat een halve kip niet op het menu. Sander en ik bestellen dus samen maar gewoon een hele kip. Dat vinden ze wel vreemd maar uiteindelijk snapt ze dat we de kip willen delen. Daarbij een portie friet en een portie plantain. De kip komt, mooi op een schaal in 4 stukken. Dat is fijn dat ze de kip al opgeknipt hebben voor ons! We werken onze portie kip, friet en plantain weg en dan komt de rekening. Daarop staat opeens 4 x 2000 CFA. Als ik daar iets van zeg, zegt de vrouw van het restaurant, ja dat klopt want de hele kip was op. Ik begin dan maar weer aan mijn preek dat als je iets niet hebt dat je dan de gasten moet informeren en niet zomaar iets veel duurders moet voorschotelen. De eigenaar van het restaurant is het gelukkig met mij eens, schrijf een nieuwe rekening zegt de man. De tweede rekening klopt dan ook precies, 5000 voor de kip en 2 keer 500 voor de portie friet en plantain. Het bier wat we nog besteld hebben komt helaas niet meer.

We verlaten het restaurant nog altijd enigszins gepikeerd, wat is het toch met Kameroen dat opeens brood duurder wordt als dat ze zeggen, maaltijden opeens duurder zijn dan op de kaart staan of dat je opeens andere duurdere maaltijden krijgt voorgeschoteld? Doen wij iets verkeerd of proberen ze hier ons toch gewoon allemaal een poot uit te draaien?

Op de terugweg naar het hotel komen we langs een barretje, dan daar nog maar een biertje drinken. Daarna gaan we terug naar het hotel om te slapen. Morgen is het hopelijk droog en dan gaan we naar Yaounde!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us