Rustdagje

0 Comments 1206

Nog een dagje Livingstone, Zambia
Iets voor 3 uur vannacht werden we gewekt door een serie knallers. Die gebruiken ze om de olifanten te verjagen. We horen de olifanten hier in de buurt aan bomen trekken. Gevoelsmatig lijken ze naast de tent te staan! Wij gaan dus maar even kijken. We kruipen ons bedje uit en gaan in de deuropening zitten. Aan de overkant van het terrein, een meter of 25 verderop, staan 2 olifanten de bomen kaal te plukken. Ergens achter of naast ons zit er nog 1 maar die zien we niet. Na een tijdje lukt het de security om de olifanten te verjagen, wij kruipen dus maar terug ons bejde in.

We liggen nog niet in ons bedje en daar horen we het volgende geluid. Voetstappen en dan begint moeder nijlpaard naast onze tent het gras te maaien. Erg ritmisch is ze maar ondanks dat lukt het niet erbij in slaap te vallen. We kruipen niet nog eens ons bedje uit. Nijlpaarden zijn misschien schattig om te zien, ze zijn over het algemeen een van de gevaarlijkste diersoorten. We willen haar dus niet laten schrikken of boos maken en laten haar rustig grazen. Na een tijdje heeft ze haar buik vol en vertrekt ze weer.

Vanwege ons nachtelijke bezoek zijn we pas laat wakker. Na ons ontbijt ga ik wat kleren wassen terwijl Sander even bij John en Carmin langsloopt. Die nodigen ons uit om mee te gaan eten vanavond, wij mogen kiezen, the spot (steak) of de indier. Terwijl ik aan het wassen ben maak ik nog een praatje met onze buren. Een gezin met 3 kinderen, Amerikanen die nu in Zambia wonen en missionaris zijn.

Als de was gedaan is hebben we het werk van vandaag erop zitten. Sander is ondertussen ook terug. Met John is hij nog even olifanten wezen kijken die hier nog altijd op het terrein rondlopen.

We besluiten de rest van de dag niet veel te doen. We gaan eerst maar eens bij het zwembad liggen. Omdat het water van het zwembad veel te koud is blijft het daar ook bij. Wij liggen enkel naast het zwembad te zonnen.

Voor de lunch pauze wandelen we weer terug naar de tent. Daarna, erg lui, gaan we weer terug naar het zwembad. Deze keer zijn we wel dapperder. We gaan het water in! Ook deze keer is dat van korte duur want het water is nog altijd veel te koud!

Om 16 uur gaan we toch nog maar wat nuttige dingen doen. We beginnen vast met opruimen en inpakken en Sander verzamelt wat hout voor een kampvuurtje vanavond. Daarna rijden we naar de tankstation en naar de supermarkt voor wat bier en chips. Na ons etentje willen we John en Carmin uitnodigen voor een kampvuurtje en een drankje.

We worden om 18:30 opgehaalt met de auto die ze hier ook hebben. We laten de keus over aan John en Carmin en die besluiten dat het dan de Indier wordt. Daar eten we kippenpootjes als voorafje en daarna hebben we allemaal een andere hoofdgerecht. Enkel Sander waagt zich aan de hot. John en ik houden het bij medium al had ik misschien liever met Carmin meegedaan en een mild gerecht besteld. Maar ja John zei dat de bhuna erg goed is en die is enkel in medium en hot te krijgen. Gelukkig valt de pittigheid mee en de smaak is zeker goed. Ze mogen uiteindelijk dan ook 4 lege borden afruimen.

Op de terugweg naar de lodge moeten we even uitwijken voor moeder olifant met een kleine. Ze staan half op de weg en moeder is erg beschermend voor de kleine. Wij gaan een stukje de berm in en een dot gas later zijn we er voorbij. Terug op de lodge halen we nog even een Australische op die vandaag is aangekomen en in haar uppie is. Met zijn 5-en gaan we naar ons kampvuurtje. Een biertje erbij, chipsje en gezellig wat kletsen. De tijd vliegt voorbij. Als het bier op is en de temperatuur gedaald is besluiten we dat het bedtijd is. Het kampvuur is nog niet uit maar dat houdt de olifanten hopelijk meteen op afstand. Het nijlpaard hadden we al gezien toen we terug kwamen van het eten maar die lijkt ondertussen vertrokken te zijn.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us