We verruilen regenachtig Kribi voor Yaounde

Yaounde, Kameroen No Comments 1061

Van Kribi, Kameroen naar Yaounde, Kameroen
Gelukkig is het redelijk droog als we wakker worden. Snel inpakken en weg wezen dus maar. We zijn Kribi nog niet uit of we worden al gestopt door de eerste checkpoint. Ze willen de motor papieren zien. Als ik vraag waarom zeggen ze om te kijken of ik me wel gedragen heb. Totale onzin uiteraard want dat staat niet in de papieren, sterker nog de motorpapieren zijn Nederlands, tot nu toe snapt niemand er wat van. Ook deze meneer weet niet echt waar hij naar kijkt. Maar blijkbaar is dat ook niet relevant. Hij geeft de papieren terug en we mogen doorrijden.

We stoppen verder enkel voor te tanken, brood te kopen en te lunchen. Af en toe regent het onderweg maar het is de moeite niet waard om je regenkleding aan te trekken. Het is dan ook nog vroeg als we Yaounde bereiken. Maar ja dan moet je de hele stad nog door. Een grote file van auto's en bussen. Iedereen heeft haast dus het verkeer gaat weer 2 en soms 3 rijen dik staan. Iedereen stopt ook maar lukraak als hij ergens moet zijn. Eindresultaat is dus weer een grote chaos. We banen ons een weg door de chaos (gelukkig zijn de wegen wel goed) en stoppen bij een bank. Eerst mastercard proberen, dat moet de automaat niet. Dan visa kaart, maar helaas ook met visa geen geld. Ik steek de straat over om naar de bank aan de overkant te gaan, best lastig als de auto's over 5 banen verspreid staan maar ik kom aan de andere kant. Gelukkig geeft die automaat wel geld. Nu kunnen we door naar de ambassade van Gabon.

We slaan af naar de straten waar alle ambassade's liggen, het asfalt verdwijnt meteen. Nou ja niet helemaal hier en daar ligt een plukje maar het is vooral een grote gatenkaas. We stoppen voor Gabon maar die zijn helaas dicht. We kunnen wel nog de vereisten lezen voor een visum en dat is een hele waslijst. Op naar Congo dan maar die ligt om de hoek. Helaas is ook Congo dicht voor visum aanvragen maar we krijgen wel vast het aanvraagformulier mee.

Dan maar een hotel zoeken. De eerste 2 waar we langs rijden liggen aan een drukke straat. Een parkeerterrein voor de motoren lijken ze niet te hebben. Niet echt iets waar we behoefte aan hebben. Dus rijden we door naar de eglise presbyterienne, daar is ook een guesthouse bij. We worden welkom geheten door de eigenaar van het gebouw en krijgen een kamer. Heel wat beter dan de vorige missionarisplek die we bezocht hebben maar toch haalt het het nog altijd niet bij N'Zerekore in Guinee. De man is wel allervriendelijkst, we mogen de motoren bij het huis zetten, en internet kunnen we aan de overkant vragen. Hij wijst ook de weg naar de supermarkt en restaurantjes.

Als we alle spullen in de kamer hebben gezet gaan we dan eerst maar de omgeving bekennen. We vinden de supermarkt en daarna ook de bakkerij. De bakkerij is gigantisch, vooral het assortiment taarten en gebakjes. Alle kleuren, vormen en maten! We hebben dan ook reuze honger als we de bakkerij verlaten.

Er zitten hier ook heel veel restaurantjes, iedere dag dus maar een andere uitproberen en dan halen we ze waarschijnlijk nog niet allemaal. We beginnen bij het restaurantje het dichtste bij onze guesthouse. Op het menu staan garnalen, kip, vis of varken. Ik neem garnalen voor de afwisseling en Sander houdt stug vol en bestelt weer kip. Onze magen zijn weer goed gevuld, na het eten nog een biertje en dan maar terug naar de guesthouse. De regels bij het guesthouse zijn namelijk wel strikt, om 21 uur moet je binnen zijn anders krijg je een boete (dat staat op onze deur de eigenaar had het over tussen 21 en 22).

Internet toegang hebben we gekregen van de overburen. Helaas is het internet wel alleen beschikbaar als het gebouw open is, overdag dus enkel.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us