Nieuwe schoenen

No Comments 1081

Yaounde, Kameroen, dag 6
Vandaag hebben we geen ambassades op het programma staan. We willen daarentegen nog een poging doen nieuwe schoenen voor Sander te vinden. Als we echter weg willen gaan begint het te regenen. Dan maar eerst wat computeren.

Als de regen voorbij is gaan we weer naar grand marche. Wederom een gekkenhuis. Iedereen vraagt wat zoek je en allemaal willen ze je meenemen naar hun shopje. We proberen de vriendelijke 'nee dank u' tactiek de negeertactiek, niets helpt. Als we de markt uitkomen hebben we geen schoenen en regent het weer, we hebben ook geen paraplu bij ons. In een steeds grijzer humeur vervolgen we onze route.

Zoals je weet komt na regen zonneschijn, en ja hoor de regen stopt en dan vinden we ook schoenen voor Sander. Meneer vraagt wel de hoofdprijs, 25.000 CFA dat is voor deze schoenen en voor hier veel te veel. Ik zeg dan ook 6.000. Uiteindelijk verhoog ik naar 10.000 maar meneer wil niet lager dan 15.000 nou ja dan niet meneer. Wij lopen weg. Meneer komt achter ons aan, 10.000 is ok. Dat dacht ik al. We kopen de schoenen en verlaten het centrum.

Op de terugweg lopen we nog even langs de supermarkten voor wat boodschappen en dan snel terug naar de guesthouse voor onze lunch. We hebben pindakaas gekocht (nou ja pinda smeer voor koken), maar die blijkt zo hard te zijn dat als Sander hem wil omroeren zijn mes verbuigt!

Na de lunch hebben we nog een ander fijn karwei op de takenlijst. Bandenwissel. Sander krijgt mijn achterband en ik de zijne. Dat omdat hij zwaarder is en meer gereden heeft, zijn band is dus verder versleten. Het is wat zoeken in het drassige gras naar een goede plek om de motor te zetten voor deze klus. Uiteindelijk parkeren we ze maar even voor de deur van de guesthouse.

Als ook deze klus geklaard is doen we nog wat computeren en dan door naar het avondeten. We gan terug naar het restaurantje waar we de eerste dag ook waren. Ze hebben weer garnalen op het menu en die waren de vorige keer goed. Ik dus maar weer garnalen en Sander neemt varken. Met volle buiken wandelen we verder naar de bar voor een biertje en dan is het alweer 21 uur en moeten we dus terug naar de guesthouse.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us