Visum Gabon ophalen

No Comments 1090

Yaounde, Kameroen, dag 7
We beginnen de dag met wederom een ijskoude douche. Daarna ben je wel lekker wakker! We halen brood en ontbijten. Daarna willen we wel naar buiten maar de regen goeit weer eens roet (nou ja water) in het eten. Dan maar eerst verder gaan met onze reisplan naar het noorden.

De tijd vliegt weer voorbij en al snel is het lunch tijd. Na de lunch gaan we dan toch echt even wandelen. Eerst naar de bank om geld te pinnen. We lopen naar de banken straat en beginnen. Bank 1 accepteert geen mastercard, bank 2 accepteert geen mastercard, bank 3 en 4 ook niet. Bank 5 wel maar daar komt geen geld uit. Bij 6 ook niet. We lopen terug en komen nog langs 2 banken zonder pin automaat. Gaat soepel dit! Uiteindelijk vinden we nog een SB bank vestiging vlak bij ons hotel in een tankstation. Daar lukt het dan eindelijk om geld te pinnen (maar enkel met mijn creditcard, de bankpas werkt ook nu niet).

We lopen door naar de ambassade, daar kunnen we tussen 14 en 15 ons visum ophalen. We zijn er iets na 14 uur. We kloppen aan en de security doet open, maar naar binnen mogen we niet. De man is redelijk onbeschoft zegt dat we moeten wachten en gooit de deur dicht. Er komen nog wat mensen en die mogen wel naar binnen. Na een kwartiertje wachten komt de man terug, ons visum is nog niet klaar, we moeten een rondje lopen en om 15:30 terugkomen. Waarom we dan moeten gaan lopen snappen we niet dus we nemen maar plaats voor de deur van de ambassade. Meerdere mensen komen, gaan naar binnen en even later weer terug, mensen die we herkennen van de visum aanvraag dag. Maar wij blijven buiten op het stoepje zitten. Het wordt 15:30 en ik klop maar weer eens aan, security man doet open en zegt heb ik je al geroepen? Ga lopen en kom om 18 uur terug, of om 20 uur. Tuurlijk meneer het gaat regenen mogen we binnen wachten? Nee dat mag niet. Wij hoeven niet in de regen te wachten we kunnen ook gewoon weggaan, dat is onze keuze. Het wordt 17 uur en wij staan nog altijd te wachten, soms in de regen, soms is het droog. Regelmatig komt er iemand langs en iedereen zegt weet je dat er 2 toeristen buiten zitten te wachten? Ja dat weet security meneer wel. Een medewerkster vertrekt en die zegt tegen ons dat we morgen terug moeten komen, ik zeg maar dat dat niet kan dat we vanavond nog richting Gabon vertrekken. We wachten nog langer en dan wil ook de vrouw vertrekken bij wie we de aanvraag hebben ingediend. Jullie zijn een dag te vroeg zegt ze. Nee mevrouw zijn we niet, zie hier onze reçu. Mevrouw neemt ons mee naar binnen (ja dan pas eindelijk komen we tot in het security hokje waar een dak is!!) en ze bekijkt onze reçu. Ja jullie hebben gelijk, waarom is hun visa niet klaar? Tja de ambassadeur was er niet en ik weet niet wat er allemaal was. Mevrouw zegt ook dat we maar beter morgen kunnen terugkomen maar nu mag het wel al om 8:30. We bedanken mevrouw (en uiteraard niet de security man) en beginnen door de regen naar het hotel terug te lopen. Mevrouw wordt opgehaald door haar man in een jeep. Ze stoppen naast ons en vragen waar we heen moeten. Ik wijs ongeveer waarheen en ze zeggen dat we in moeten stappen. We krijgen een lift terug tot voor de deur. Dat is wel aardig!

Als we terug zijn pakken we alvast onze koffers in en daarna gaan we uiteten. Het plan was de laatste dag bij een all-you-can-eat-buffet te gaan eten om te vieren dat we ons visum voor Gabon hebben. We gaan er wel eten maar nu dan maar om te vieren dat we bijna ons visum voor Gabon hebben. We zijn de eerste die bij het buffet aanschuiven. We hebben de keus uit een salade bar (sla, tomaat, komkommer, wortel, kool, advocado, iets met ham en dressing) en een warme bar (kip, rund, varken, vis, aardappel, plantain, rijst, pasta, ndole en 'oliebol'). Blijkbaar doen we niet op Kameroense wijze buffet eten want ook al vragen we of we meerdere keren mogen lopen, na de eerste loop wil de ober ons bord meenemen. Nee meneer we zijn toch nog niet klaar! Een uur later (en 6 keer lopen) zijn we tonnetjes rond. Meneer komt deze keer eerst vragen, zijn jullie nu uitgegeten? Ja hoor nu wel! Van het buffet restaurant gaan we terug naar ons favoriete barretje en daar drinken we nog wat. Als we daar weer weggaan nemen we netjes afscheid van de barman. Die heeft toch de hele week een lol gehad om die 2 blanken die hun drinken bij hem bestelden en netjes de flessen en glazen steeds terug brachten, dat doen de mensen hier niet!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us