Oeps, grensovergang

Bitam, Gabon No Comments 1102

Van Yaounde, Kameroen naar Bitam, Gabon
We staan vroeg op, ontbijten en pakken onze spullen in. Daarna is het tijd om afscheid te nemen van de Belgen en naar de ambassade te gaan. Daar komen we om 9 uur aan. Onze paspoorten liggen echter niet klaar voor ons zoals ze ons beloofd hadden. We moeten alsnog bijna een uur wachten maar dan is het zover, ik mag tekenen voor onze paspoorten! En in het paspoort zit een mooi visum voor Gabon, het is gelukt!

We verlaten Yaounde en zetten koers richting het zuiden. Het plan is net voor de grens te gaan slapen. We rijden over mooie asfalt wegen en het weer wordt hoe verder we komen hoe beter. We lunchen zelfs in het zonnetje.

Om 15 uur komen we aan in Ambam, de laatste dorp / stad in Kameroen. Eerst naar het tankstation. Helaas hebben ze geen benzine, komt om 16 uur weer zeggen ze. Dan maar eerst een hotel zoeken. Het eerste is veel te duur voor ons budget maar ze verwijzen ons naar een ander die inderdaad goedkoper is maar volgeboekt. Volgens meneer zit er wel tussen hier en de Gabonese grens nog zat hotels en tankstations. We rijden dus maar door.

We worden weer gestopt bij een checkpoint (zoveelste van vandaag) en mevouw wil ons paspoort zien, dan pakt ze haar stempel kussen en boem een sortie stempel staat in ons paspoort. Ehhh ik denk dat we vandaag dan maar naar Gabon gaan???

De grens is redelijk soepel, 4 keer stoppen in Kameroen kant, 4 keer aan Gabon kant. Alleen worden we maar niet ingestempeld in Gabon, ze zeggen dat we daarvoor naar Bitam moeten (30 km verderop) en daar naar het politiebureau moeten.

We rijden weer verder en komen bij een tankstation, helaas is deze gesloten. Dan maar weer doorrijden. We komen aan in Bitam en stoppen bij de Gendarmerie, nee zeggen die je moet naar de politie, rechtsaf slaan en 1 km doorrijden. Eindelijk vinden we de politie. We stoppen en gaan met ons paspoort en fische naar binnen. We kunnen weer omkeren want eerst moeten we een kopie van ons paspoort en visum laten maken toevallig zit tegenover het politiebureau een copy-shop. En voor 100 CFA per kopie maken hun kopietjes (normaal is tussen de 15 en 25 CFA). Als we eindelijk ons entree stempeltje bemachtigd hebben gaan we naar het tankstation tegenover het politiebureau. Daar tanken we en dan keren we maar weer om, net voor Bitam hebben we een leuk motel gezien.

We bekijken een auberge en een motel en kiezen voor het motel, de kamers zijn net iets minder erg... We parkeren de motoren en zetten de koffers in de kamer. Merkwaardigerwijze hebben de kamers in Gabon wel een WC en een douche (die op 1,2m hoogte hangt) maar geen wasbak. Het restaurant is helaas gesloten dus daarvoor moeten we terug naar de stad.

We wandelen de stad in en na lang zoeken vinden we 1 kot waar een restaurant in huist. We stappen naar binnen en wat schetst onze verbazing? Een duidelijk en zeer uitgebreide menukaart hangt aan de muur!! We blijven sceptisch, ik kies steak met friet en Sander kip met friet, we vragen ons af of ze dat hebben. Ja hoor zegt de man dat heb ik. Vol verwachting nemen we plaats en na een tijdje krijgen we steak met friet en kip met friet! Dat hadden we dus echt niet verwacht! Een goede portie voedsel later lopen we terug naar het motel om daar een biertje te drinken.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us