Sister act

Lamberene, Gabon 0 Comments 1082

Van Libreville, Gabon naar Lamberene, Gabon
We worden wakker in de tuin van Mathieu.

We pakken ons tentje in, ontbijten en nemen dan afscheid. We vertrekken richting Lamberene, het eerste deel van de route is hetzelfde (zoveel wegen zijn hier niet). Deze keer stoppen we dan ook bij het bord 'u passeert de evenaar', niet dat de evenaar daar ligt maar dat is slechts een detail. We zijn nu dus al voor de derde keer de evenaar gepasseerd!

Onze nieuwe bandjes vallen niet tegen. Ik ben nog niet gevallen en kan nog net bij de grond. Enkel in de bochten moet je even wennen, omdat je op noppen rijdt voelt het anders aan. Gelukkig zijn er op de terugweg nog altijd aardig wat wegwerkzaamheden, kunnen we tenminste ook wat offroad rijden.

Tijdens een van de wegwerkzaamheden zijn de mannen net klaar met een nieuwe drempel aan te leggen. Die maken ze hier voor de wegwerkzaamheden van aarde om je te dwingen vaart te minderen. Hier zijn echter de mannen toch wat te fanatiek geweest. Wij zien allerlei pickups slinger bewegingen maken om over de drempel te komen. Dan komt er een personenwagen, en die haalt het toch echt niet. Hij neemt de drempel ook goed scheef maar toch hangt hij erop vast. De mannen schieten naar de auto toe en proberen eerst de duwen. Dat helpt niet. Er zit maar 1 ding op en dat is dat ze een stuk drempel weer moeten afgraven. Ondertussen zegt een collega tegen ons dat wij via de berm moeten passeren. Wij rijden dus maar van de weg af, de berm in en aan de andere kant weer de weg op.

In Lamberene aangekomen zoeken we een plek waar we kunnen kamperen. Uiteindelijk vinden we die bij de nonnen.

De school die erbij zit is dicht (schoolvakantie) dus kunnen we onze tent naast de schommels zetten. Ze laat ook zien waar we de wc's kunnen vinden en zelfs douches met warm water! Wij zetten dus snel onze tent neer en nemen een douche! Daarna lopen we het dorpje in. Lamberene heeft een bekende inwoner gehad. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat hij hier is aangekomen. Hebben jullie enig idee wie? Wij wisten het in ieder geval niet! Albert Schweitzer heeft blijkbaar in Gabon gewoond!

We lopen een rondje dorp, volgens de lonely planet is dit plaatsje het meest vriendelijk en vreedzaam van alle in Gabon, en dat dankzij Albert Schweitzer. Nou er lopen er hier ook een paar rond die toch wel redelijk het spoor bijster zijn hoor! Toen wie hier rondreden zag ik al iemand rondlopen zonder enig kledingstuk aan zijn lijf. Terwijl wij zitten te eten hangt er 1 bij het restaurant rond en die heeft blijkbaar wat moeite met blanken. Hij loopt te schreeuwen en te roepen maar wat precies ontgaat ons een beetje. Wel maakt hij vreselijke herrie en is hij gewoon bloed irritant. Voor het eten zaten we ook al in een barretje en daar zaten ook een aantal redelijk dronken mensen... Toch wel een raar dorp dit. Na het eten dus maar snel terug naar onze veilige nonnen en ons tentje.

Dan nog in de categorie vreemde verkeersborden:

iemand enig idee wat ze hier toch mee hebben kunnen bedoelen??? Wij komen niet verder dan verboden een rondje te rijden maar ja dit bord staat bij de boom op het terrein van de nonnen waar onze motoren bij geparkeerd zijn, links en rechts lopen dood je kan enkel van het terrein af door om te keren....

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us