Zoef, zoef, de wegen van Gabon

Mouila, Gabon 0 Comments 1354

Van Lamberene, Gabon naar Mouila, Gabon
We beginnen de dag met een wandelingetje op zoek naar brood. Daarna ontbijten we en pakken we onze spullen in. We zwaaien de nonnen gedag en vertrekken.

Volgens de Michelin kaart zou vanaf nu de weg slechter moeten worden, partially improved zegt de legenda. Wij zien echter weinig niet improofde stukken.

We zigzaggen door de bochten heen. De omgeving is ook onverminderd groen en af en toe zie je eens een dorpje. Vaak bestaat het dorpje uit maximaal 4 huizen en dan is er weer een tijd niets. Medeweggebruikers zijn er net zo weinig. Gabon bevalt ons dus uitstekend!

Voor de lunch nemen we weer een afslag van de hoofdweg. We rijden nu meer door een savanne gebied met in de verte bergen. Helaas spotten we geen zebra's, giraffes of gorilla's.

Omdat de weg zo goed is schieten we aardig op. Het is pas 14 uur als we al aankomen in Mouila. Daar zoeken we een hotel en daarna gaan we het dorp verkennen. Eerst maar even de barretjes en restaurantjes bekijken. Vandaag is het voor het eerst weer eens echt heet weer. Dat vieren we met een biertje.

Als we het dorpje bekeken hebben doen we een spelletje, vervolgens gaan we terug naar het duurdere hotel hier in het dorp. Daar hebben ze WiFi (voor gasten) maar het bereik is tot buiten het hotel hek. Tegenover het hotel zitten meerdere mensen met een laptop. Dat kunnen wij ook wel! Dus met de laptop terug naar het hotel en even de mail lezen, de blog bijwerken en foto's uploaden. Vervolgens terug naar ons eigen hotel om de laptop weer op te bergen. Daarna gaan we opzoek naar eten.

We dachten de keus te hebben uit 5 eet-gelegenheden. De eerste valt af want die hebben enkel rare dingen op de kaart. Je kunt slang eten, krokodil, gazelle enz. Maar kip of varken kennen ze niet. De tweede blijkt enkel pizza / chinees boven de tent te hebben staan, het restaurant zelf is er niet. Bij ons hotel kun je wel eten maar is de keus redelijk beperkt. Een andere pizzaria is nu wel open maar daar zit niemand. Daarom kiezen we uiteindelijk voor tent nummer 5, we eten bij Ali. Daar was het vanmiddag al druk. Als we zitten te wachten op ons eten loopt de tent ook weer helemaal vol. De eigenaar rent alle kanten op om mensen te bedienen. Wij snappen ook wel waarom het hier zo druk is, de porties zijn groot en het eten smaakt prima. Ik heb kip met rijst en Sander kip met friet (jaja nog altijd minimaal 5 van de 7 dagen kip per week). Maar de kip die wij hebben heeft mega poten! Ik krijg mijn portie niet eens op en Sander moet erg zijn best doen om zijn portie en mijn extra kip weg te werken.

Na het eten moeten we dus maar eerst weer even een stukje wandelen om het eten te laten zakken, dat doen we door naar de bar terug te lopen. Ook die zit nu helemaal afgeladen vol. Helaas heeft meneer wel het volume op maximaal gezet het is er dus ook een teringherrie. We drinken een biertje en verlaten dan de herrie om terug te gaan naar het hotel.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us