Olifanten

Mayumba, Gabon No Comments 1089

Van Tchibanga, Gabon naar Mayumba, Gabon
Verwachting voor vandaag is dat we geen asfalt meer gaan zien zodra we Tchibanga uit zijn. En alweer klopt onze verwachting niet. Kilometers gaat het asfalt door. In totaal een kilometer of 40 richting het zuiden. Ze zijn hier duidelijk met de weg bezig.

Onderweg moeten we toch even stoppen, Sander denkt een grote steen te zien. Een bewegende steen. Toch even goed kijken dan en wat blijkt? Het is een olifant! We pakken de camera erbij maar helaas blijkt ook de spiegelreflex wat problemen met onze reis te hebben. De foto's worden wazig. Als we weer verder willen gaan zien we opeens een hele kudde olifanten, grote en kleinen en ze lopen de berg af.

Aan het eind van de mooie asfalt weg zijn ze bezig met het asfalt door te trekken naar Mayumba. Helaas loopt de grind strooi wagen ver voor op de asfalt wagen en dus moeten we ons een weg banen door een grind laag. Dat rijdt dan ook meteen voor geen meter! Gelukkig doorstaan we de grindbak zonder valpartijen. Het volgend (of eigenlijk vorig) stadium van wegenbouw is het platwalsen van de grond. We rijden ook de wals voorbij en komen dan eindelijk op het oud vertrouwde wasbordje. Toch is de weg naar Mayumba lang zo slecht niet als de weg naar Tchibanga! Wel is het aantal bruggen groter, en de bruggen zijn ook in slechtere staat. Bijna alle bruggen bestaan uit planken, met al dan niet grote kieren ertussen. Een brug spant echt de kroon en deze neemt Sander rijdend met zijn motor maar we lopen maar even mijn motor eroverheen.

Als we bij de pont aankomen die ons naar Mayumba moet brengen zien we dat ze hier zelfs al bezig zijn met het maken van een brug over het water. Ze zijn hier heel wat van plan! Jammer genoeg is de brug nog lang niet af dus moeten wij wachten op het pontje.

We lunchen terwijl we zitten te wachten. Het bootje lijkt geen haast te hebben richting ons te vertrekken. Maar als hij eenmaal vaart is de boot in mum van tijd aan onze kant. We rijden de pont op, keren de motoren (het is een een-richting-pont) en zelfs voordat we gekeerd zijn vertrekt het bootje alweer.

We zijn in no-time aan de overkant. Daar rijden we van de pont af en stoppen eerst maar bij het tankstation. Vervolgens doen we een rondje Mayumba.

We bekijken uiteindelijk bijna alle asfalt wegen van Mayumba en ook een paar niet asfalt. De lonely planet had het over eindeloze, verlaten zandstranden. Nu is er zand, en ja het is verlaten, maar eindeloos? In ieder geval zeker niet genoeg strand om ons tentje neer te zetten. En helaas ook geen hotel aan het strand.

We vragen bij een hotel in het dorp maar daar zijn de kamers duur (helemaal voor wat je ervoor krijgt). We besluiten dus maar weer Mayumba te vertalen om op het vaste land naar hotel safari te gaan. Die schijnen een zwembad te hebben en een grote tuin. Misschien kunnen we daar kamperen?

We nemen weer het pontje en rijden naar het hotel. Helaas is het zwembad leeg, zijn de bungalows nog veel duurder dan in Mayumba de kamers en kamperen mogen we er niet. Daarom voor de derde keer van de dag met het pontje naar de overkant gegaan. De mannen van de pont hebben wel lol, rare blanken met hun motoren die nemen steeds het pontje! We willen terug naar het hotel in het centrum maar dan zien we opeens nog een ander hotel. We stoppen er en gaan eens vragen wat de kamers daar kosten. Uiteindelijk krijgen we, waarschijnlijk de grootste kamer van het hotel, voor een spot prijs. Meneer vind het leuk toeristen te hebben en is allervriendelijkst. Als we onze spullen willen pakken komt er een man van de gendarmerie het hotel in lopen. Die wil uitchecken, maar nu hij ons toch ziet moet hij toch ook onze paspoorten bekijken en moeten we meteen de fiche invullen van het hotel. De meneer van het hotel zegt 1 fiche is genoeg, nou daar denkt meneer gendarmerie anders over, 2 fiches, 2 paspoorten zien, visa's zien hij gaat voor het hele pakket. Als de gendarmerie man eindelijk tevreden is, zelf afgerekend heeft en vertrokken is maken we nog een praatje met de hotel man. Die heeft zich ook rot staan ergeren aan de gendarmerie man, zo ga je niet met mijn klanten om! Hij is van plan zijn beklag te gaan doen bij de gendarmerie.

Als onze spullen in de kamer staan en we deze betaald hebben lopen we een rondje door Mayumba. We vinden een barretje en drinken een biertje. We denken een rustig barretje uitgekozen te hebben maar helaas, mijn bier is nog niet op en dan gaat het volume vol open! We vluchten naar een ander tafeltje, verder weg van de boxen maar ook dat mag niet baten. Als we het bier op hebben verhuizen we naar het restaurant aan de overkant van de straat. Daar eten we, voor de verandering, een portie kip. Deze keer met spaghetti in plaats van rijst. Meneer had helaas geen friet.

Na het eten gaan we terug naar het hotel, we moeten gaan verzinnen wat we morgen willen doen. Gaan we hier naar het natuurpark? Het schijnt walvis seizoen te zijn dus dat kan leuk zijn. Of gaan we naar Gamba (140 km en geen idee waar de weg precies ligt en hoe deze erbij ligt) of gaan we terug naar Tchibanga?

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us