BBQ, bier, wijn, rum en nog veel meer

No Comments 1302

Een dagje Mayumba, Gabon
We gaan een poging doen naar Mayumba national park te gaan. We rijden naar het kantoor van de technisch directeur. Nou ja we lopen het laatste stuk want voor de deur ligt een grote zandbak. We komen aan bij het kantoor maar er is niemand. Dat komt, zeggen 2 jongens, omdat het zaterdag is. Maar we kunnen naar het woonhuis gaan, ze proberen ons uit te leggen waar het is en wij stappen dus maar weer op de motor. Uiteindelijk rijden we toch nog het huis voorbij en moeten we nog iemand vragen. De 2 jongens zijn ondertussen naar het huis gelopen en staan al te zwaaien, hier moet je zijn!

We parkeren de motoren en lopen naar de achterkant van het huis. Daar blijken een Zuid-Afrikaan en 2 Fransozen te zijn. Gelukkig spreken ze alle 3 Engels. We leggen dus vlot uit dat we naar het national park zouden willen en of dat mogelijk is. Dat blijkt helaas niet te kunnen. Het nationale park bestaat wel nog maar is eigenlijk niet open voor toeristen. Eigenlijk komen er ook zelden toeristen naar Mayumba dus ze zijn al wat verbaasd dat wij bij hen op de stoep staan. Het zijn wel alle 3 super vriendelijke mensen. De Zuid-Afrikaan heeft ook in Loango gewerkt en hij heeft wat namen en adressen van hoe we een trip naar Loango kunnen regelen. We staan een tijdje met elkaar te kletsen en dan wordt er nog een Loango boek tevoorschijn getoverd, dat mogen we hebben. Ook een gedetaileerde kaart van Gabon wordt erbij gehaald om onze opties te bekijken.

Na een tijdje nemen we toch maar afscheid en lopen terug naar de motoren. Maar eigenlijk wil ik helemaal niet weg. De mensen wonen prachtig, aan het strand en naast hun huis is een grote vlakte. Ik vraag dus maar of we er mogen kamperen. Dat is geen probleem, we kunnen de tent in de tuin zetten. Toevallig komen er ook nog 2 Fransozen vanuit Gamba vandaag deze kant op om te surfen en ook daar te kamperen. We stappen dus weer af en beginnen uit te laden.

We zetten ons tentje op en gaan eerst maar eens een strand wandeling maken. Daarna is het lunch tijd. We lunchen op onze koffers bij het tentje en dan arriveren ook de Fransozen. Misschien wordt het langzaam eens tijd onszelf voor te stellen? We lopen naar het huisje en stellen ons voor en ook de 2 andere Fransozen spreken gelukkig Engels. Al snel wordt besloten dat wij mee moeten eten met hun allen. Ze gaan een vis vangen of kopen en dan gaan we die barbecueen. Zo gezegd, zo gedaan. Een tijdje later zien we Wijnand met een mega vis in zijn handen terugkomen. Ons diner.

Overdag doet iedereen een beetje zijn eigen ding. De 2 van Gamba gaan surfen. Sander en ik maken strandwandelingen en gaan even internetten bij het kantoor van het national park. Als de zon begint te zakken gaan we terug naar de veranda.

De Fransozen laden uit, 1 is net terug uit Frankrijk en hij heeft behalve wijn ook worst meegenomen. We genieten van onze eerste stukjes worst in veel te lange tijd! Daarna wordt het kampvuur / barbecue aangestoken en wordt de vis, in stukken, gegrild. Daarbij worden frieten gebakken.
Niet veel later kunnen we aan ons feestmaal. De drank vloeit rijkelijk en de vis en de friet smaken uitstekend. Zelfs voor een dessert is gezorgd, eigen gemaakte mango ijs!

Het wordt later en later, iedereen zit gezellig met elkaar te kletsen. Frans en Engels wisselen elkaar af en wij voeren zelfs een gesprek in het Nederlands / Zuid-Afrikaans met Wijnand. Hoe laat het uiteindelijk geworden is weet niemand. Maar laat was het en niemand was meer nuchter. Wel zijn we het allemaal eens, de avond was super gezellig. En de gastvrijheid hier! Dat zou je in Nederland niet zo snel zien.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us