De dag na het feestje

Tchibanga, Gabon 0 Comments 1160

Van Mayumba, Gabon naar Tchibanga, Gabon
Na een veel te korte nacht worden we wakker, Sander met hoofdpijn ik enkel niet helemaal fris. We ruimen onze spullen op en gaan naar het ontbijt. Er zijn eieren die we kunnen bakken, worstjes, brood, yoghurt, fruit, aan alles is gedacht.

Wij ontbijten dus met brood met ei en worstjes. Daarna bellen ze voor ons ook nog naar Gamba, Guyslain krijgen we weer niet te pakken maar wel een andere gids die met ons nar Loango wil gaan. Kosten zijn alleen wel 75.000 per persoon.

We bedanken iedereen en nemen afscheid, tijd om te kijken of we uberhaupt wel naar Gamba kunnen. We rijden Mayumba uit, nemen het pontje en de vele houten bruggen. Dan opeens, als we bijna bij de afslag zouden moeten zijn zie ik achter me de twee surfers opdoemen met hun auto. Dat is nog eens een mooie timing, zij moeten ook naar Gamba en dan kunnen ze ons de afslag wijzen. Uiteindelijk moeten ook zij keren om terug te gaan en het pad in te rijden. Wij keren ook en slaan ook het pad in.

Al snel wordt het zacht zand en niet veel later teveel zacht zand.

Sander zet me weer overeind en daar gaan we weer, dan komen we bij een pad omhoog waar ook zand ligt en dikke geulen. Dit gaat zo niet. Laten we in totaal al iets van maximaal een halve kilometer afgelegd hebben, Gamba ligt 110 km verderop. Dat gaan we op deze manier nooit halen. Wel jammer want de verhalen over het pad zijn geweldig. Een pontje waar je jezelf naar de overkant moet trekken. Nog wat andere pontjes en je rijdt dwars door lagunes heen. Het klinkt ons goed in de oren maar met de motor is het helaas geen doen.

We keren dus maar weer om en zetten koers richting Tchibanga. Daar komen we om 13 uur aan. We rijden rechtstreeks naar het hotel waar we de vorige keer ook in gezeten hebben, pakken uit en gaan eerst maar lunchen. Na de lunch even douchen en de rest van de dag helemaal niets doen. Sander heeft nog altijd hoofdpijn, beide zijn we kapot en daarnaast ben ik stront verkouden. Een goede dag dus om enkel op de veranda te zitten internetten.

We lezen op het internet dat er in Democratische Republiek Congo weer wat tramelant is. Een groepering wil dat de regio Katanga onafhankelijk wordt. Daarom hebben ze al wat acties uitgevoerd in Lubumbashi, de hoofdstad van Katanga en hebben ze aangekondigd de komende weken zo door te gaan. Dat is voor ons geen goed nieuws. De regio Katanga is groot en helaas moeten wij door die regio heen om in Zambia te komen. We moeten zelfs door Lubumbashi heen! Dankzij dit nieuws moeten we waarschijnlijk als nog naar Matadi toe om een transit visum voor Angola te regelen. Wij willen niet door Angola!

Als het etenstijd is lopen we terug naar het Senegaleese restaurant waar we de vorige keer yassa gegeten hebben. We hebben er zin in, we weten al wat we willen (2 keer yassa) en vol goede moed gaan we op pad. Is het restaurant gesloten! Totale desillusie dus want waar gaan we dan eten? We lopen wat verdwaald rond en vinden uiteindelijk nog een ander restaurant. Daar hebben ze kip met rijst dus eten we dat maar. Na onze maaltijd gaan we terug naar het hotel en gaan we meteen slapen. Vandaag even geen bier dus!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us