Oh wat zijn we druk druk druk

0 Comments 1162

Nog een dagje Halifax, Canada

Wederom zijn we vroeg wakker, deze keer was dat echter niet echt noodzakelijk want we kunnen toch nergens heen. Na de douche zijn we weer in teddybeertjes verandert, tot zover de hoop dat de handdoeken vandaag niet zouden pluizen. We ontbijten weer met geroosterd brood met ei en yoghurt en verhuizen dan al onze spullen naar de kelder (we hadden de kamer maar voor 2 dagen gereserveerd maar kunnen nog een nachtje in de kelder slapen). De kamer in de kelder is best groot, enige nadeel er zit een stukje verlaagd plafond in en ik voorspel nu alvast, daar gaat Sander een keer zijn hoofd tegen stoten.

De hele morgen brengen we binnen door, de blog moet geupdate worden, er moeten campings gezocht worden voor als we gaan rijden, en we bellen de douane via een gratis online bel tooltje. De verbinding is belabberd omdat het internet hier niet heel stabiel is maar de boodschap is duidelijk, de motoren zijn nog niet vrijgegeven, dat is zo om 10 uur en dat is zo om 12 uur.

Na de lunch besluiten we nog even door te computeren en dan maar naar de douane te lopen, het laatste telefoongesprek ging namelijk heel belabbert, wij verstaan hen prima maar zij ons niet. Deze keer trek ik mijn schoenen maar weer aan, normaal loop ik op slippers maar het is niet warm vandaag. In onze motorjassen, lange broek en schoenen gaan we op pad. We doorkruisen weer het park waar tot onze stomme verbazing gewoon 2 meiden liggen te zonnebaden, 1 in bikini! We hebben ons al eerder lopen verbazen. Wij zijn duidelijk toerist want wij vinden het hier fris. Iedereen loopt rond in korte broek, niemand heeft een jas aan, behalve wij. Het is tussen de 15 en 20 graden en als je de mensen hier ziet zou je zeggen dat het 25 graden plus is.

Bij de douane aangekomen moeten de mensen lachen, zijn jullie die 2 met die beroerde telefoonlijn, ja dat zijn wij. De motoren zijn nog altijd niet vrijgegeven maar de vrouw belt er achteraan, kunnen jullie als je blieft die motoren nu doen want anders blijven ze ons lastigvallen. Wij kunnen meteen door naar de haven maar omdat het bijna 16 uur is en we geen helm bij ons hebben besluiten we morgen ochtend te gaan. Er zijn geruchten dat je sowieso maar tot 12 uur kan ophalen. We krijgen de benodigde stempel op onze notice of arrival, bedanken de douane vrouw en vertrekken weer.

Toch een beetje opgelucht gaan we nog wat site-seeing doen. We bekijken de citadel.

En verbazen ons over het feit dat alle vlaggen halfstok hangen, tot Sander zich herinnert iets gezien te hebben over een bekende popo die omgebracht is.

Daarna lopen we naar Springstreet, de winkelstraat van Halifax, we gaan nog een keer geld pinnen en ontdekken dat er naar de bank die we eerst gehad hebben ook bij de BMO geld kunnen pinnen. Helaas blijft het grootste biljet wat eruit komt 20 dollar (15 euro) dus het max wat we kunnen pinnen blijft beperkt tot 800 dollar. Klinkt veel maar zoals we al ontdekt hebben zijn de levensuitgaven hier best hoog dus we moeten zien hoe lang we het ermee gaan redden. We vervolgen de wandeling naar de Spring garden, een andere public park in Halifax die we nog niet bekeken hebben. We kijken onze ogen hier uit want staat daar een bruidspaar? En daar niet nog 1? En daar? Uiteindelijk besluiten we dat het een soort van prom-feest moet zijn want we zien heel veel meiden in mooie jurken en jongens in pakken.

Op de terugweg maken we nog een stop bij de fish en chips toko om een portie fish en chips weg te werken, de keuze is 1 stuk vis, 2 of 3. Ik vraag me af of 1 wel genoeg is tot ik hem bij een andere meneer uitgeserveerd zie worden. Zijn er echt mensen die 2, laat staan 3 van die stukken weg weten te werken?

Voldaan maar met wederom zere voeten komen we terug thuis aan. Om te vieren dat we morgen onze brommers krijgen nemen we vandaag alvast onze propeller biertjes. Op de motor meenemen gaat toch niet.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us