Oei wat een afstanden

Delaps Cove, Canada 1 Comments 1173

Van Petty's Cove, Canada naar Delaps Cove, Canada

Onze eerste nacht wildkamperen is een feit. Deze keer stonden we niet onder een bouwlamp, maar het schattige huisje naast ons bleek de pomp te zijn die 's-nachts water uit de grond pompt. Nadat Sander zijn oordoppen in heeft gedaan hebben we toch prima geslapen.

De volgende ochtend hadden we foto's willen maken van de vuurtoren bij zonsopkomst, hadden we helaas wel eerder wakker moeten zijn, dan maar de motoren terwijl de zon al op is.

Uiteraard kunnen we de vuurtoren niet overslaan, terwijl ik de tent opruim loopt Sander nog eens richting de vuurtoren, die is nu een stuk meer verlaten.

Na ons ontbijtje vertrekken we vol goede moed richting Lunenberg, deze keer gaat Sander voorop, dat rijdt toch makkelijker want om de een of andere reden wil mijn garmin niet meer aangeven over hoeveel afstand ik iets moet doen, hij zegt enkel ga naar die en die road, niet handig als je onbekend in de omgeving bent. Als Sander zijn garmin echter de snelweg op wil gaan grijp ik toch even in, highway ahaid! We stoppen, bekijken de kaart, en keren om. We hebben geen zin om snelweg te rijden, we nemen wel de leuke kustweg.

De kustweg is alsnog een grote weg, de max snelheid varieert tussen de 50 en 90 en soms zien we hele leuke baaitjes en dan volgen weer een paar saaie rechte stukken met enkel bomen links en rechts. Uiteindelijk belanden we in Lunenberg, 90 km verderop, dit schijnt een leuke duitse stad te zijn. We lopen een rondje en rijden een rondje maar meer dan dit gebouw hebben we niet kunnen vinden.

We gaan door naar Bridgewater, daar willen we lunchen. Als we een mall zien aarzelen we geen moment, we parkeren de motoren, maken gebruik van de toiletten, gaan meteen even boodschappen doen en daarna lunchen we op het parkeer terrein. In de supermarkt ontdekken we dat vlees en vis best goedkoop zijn, wat zeg je van een hele voorgegaarde kreegt voor iets van 8 dollar (6 euro) of een hele schaal vol met stukjes zalm, voor slechts 4,50 dollar. Die laatste zien we trouwens pas bij de kassa bij de klant voor ons, anders had er waarschijnlijk zalm op het avondmenu gestaan. Morgen moeten we echt eens de vis gaan uitproberen.

Na de lunch rijden we door naar Annapolis Royal, een historische stad, maar ook deze valt ons tegen, of we kijken op de verkeerde plekken of wij vinden de gebouwen gewoon niet historisch genoeg. Al snel besluiten we door te rijden naar de eindbestemming van vandaag, Fundy Trail Campsite. Een camping aan het water waar we walvissen willen gaan spotten. Sander rijdt weer voor maar ook mijn Garmin geeft weer aanwijzingen, onze Garmins zijn unaniem, over 300m moeten we rechtsaf de Mountain Drive Road op. Dus wij slaan af en denken, joepie nog een stuk gravel, dat duurt nog geen 100 meter, daar eindigt de weg in bosjes. En dat terwijl er toch ook echt een straatnaam bord stond van Mountain Drive Road! We keren dus maar weer om en besluiten de volgende te proberen. Ook dit is een gravel weg maar dan een stuk breder. Met een lekker vaartje gaan we over het gravel, de diverse potholes zo goed mogelijk ontwijkend, komen we opeens een bord tegen: Highway Test Section, is gravel de nieuwe highway?! Wel net zo druk als al onze overige highways vandaag, we zijn wederom alleen.

Aan het eind van de weg komen we weer op asfalt terecht en die leidt naar de camping. Zodra ons tentje staat gaan we eerst even douchen en dan gaan we walvissen spotten. We lopen naar de baai maar daar is het een stuk frisser! Na een halfuurtje struinen geven we het op, geen walvis gezien, wel een stel skeletten van een hertachtig dier, meerdere huisjes van kreeften, nog wat visgraten en heel veel water.

Na ons avondeten, verhuizen we naar de kantine, daar kunnen we gebruik maken van het internet en bijkomend voordeel, schuilen voor de vele kleine muggetjes die ze hier hebben. We weten niet heel zeker of het muggen zijn want normaal gesproken laten die niet zoveel bloed na. Deze bijten heel gemeen en ze moeten weer vooral Sander hebben.

Binnen komt van het computeren niet heel veel, de meneer die daar zit is ook een motorrijder en hij zegt dat als hij had geweten dat wij kreeft hadden willen proeven hij die met liefde had klaargemaakt voor ons, en daarnaast geeft hij nog tal van tips wat allemaal mooi is. Als om 21 uur de kantine dichtgaat nemen we afscheid van de man en besluiten maar ons tentje in te kruipen. Ondertussen is het namelijk flink afgekoeld.

1 Comments

26-06-2015 John Wamelink
Bij opening van deze file kreeg ik als antwoord: "File not found"! (Iets fout gegaan?). Maar gelukkig zijn jullie eindelijk op weg!!

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us