Pissing valley

Linwood, Canada No Comments 1344

Van Neils Harbour, Canada naar Linwood, Canada

Je zult toch maar wakker worden, je tentje uitkruipen en dit zien.

Er zijn ergere dingen te bedenken, en ook al zou je het op de foto niet zeggen, de lucht is aardig blauw en het is warm zat om in een shirt met lange mouwen rond te lopen. Dat maakt onze nacht wel weer goed, want de nacht die was lang. Onze hoofden zitten onder de bulten, Sander kan niet eens meer op een kussen liggen zo zeer doet zijn hoofd en bij ons beide zit de helm lang zo lekker niet meer. Maar goed, de lucht is blauw, de zon schijnt en we zitten op een pracht locatie.
We zetten de tent in de zon te drogen (vanwege de dauw niet de regen) en ontbijten rustig aan de picnictafel. Onze kampeerplek heeft zelfs een toilet! Nou ja een beerput, maar wel met WC papier!

Als alles weer een plekje heeft gevonden op de motor rijden we weer dezelfde 50 km naar Pleasant Bay. Onderweg stoppen we nog bij een paar view points die we gister hadden overgeslagen.

Als we bij Lone Shielding stoppen gaat Sander alleen op pad om het huisje op de foto te zetten.
Pas als hij weg is lees ik het bord eens goed wat aan het begin van het pad staat. Coyote Area, hike with a group of friends. Hmmmmm had ik mee moeten lopen? Het huisje is nog geen 100 meter verderop.

Vanaf Pleasant Bay wordt de omgeving nieuw. Er volgen nog meer view points.

Sommige zijn mooi maar sommige zie je ook echt helemaal niets (behalve bomen dan). Soms vraag je je af wie die view points bedenkt want ondertussen stoppen we net zo vaak bij een picnicplek die een net zo mooi, of misschien wel mooier uitzicht biedt dan de view points.
Al met al moeten we zeggen, de Cabot Trail is inderdaad erg mooi! Jammer dat we geen elanden of walvissen gespot hebben maar afgezien van dat hebben we een top ervaring gehad.

Als we Cape Breton National Park achter ons hebben gelaten gaan we op zoek naar een lunchplek. We willen graag een keer kreeft eten dus als we een haventje zien duiken we de weg omlaag richting de haven. Helaas voor ons zijn er enkel lege kreeftefuiken te bespeuren, geen restaurantjes. Dan maar op het strand met een boterhammetje lunchen.

Ook doen we meteen even de Garmin opschonen want beide apparaten lopen te mekkeren over een vol geheugen, dat is niet best want nu is hij onze triplog aan het verzieken en die gebruiken we altijd om op de site de gereden route te tonen.

Na de lunch wordt het helaas wel steeds bewolkter, en daarbij ook frisser. Als dan ook de weg weer eens recht en weinig afwisselend wordt zetten we het op een zingen. Dan ben je opeens ook zo bij de rotonde die ons van het eiland af brengt. We blijven nog even hangen en rijden naar de stad 5 km verderop voor ons avondeten ook moeten we een nieuwe wereldstekker hebben want die van ons heeft bij de Fundytrail wel bewezen niet goed te functioneren. Drie winkels verder is het ons gelukt, we hebben een nieuwe wereldstekker. Wel is waar niet zo een kleine compacte die we hadden maar wel een die het doet (hopen we dan maar). In de supermarkt werden we ook nog aangesproken door een man in motorjas. Zijn jullie die 2 Nederlanders op de BMW's? Ja meneer. Eigenlijk vond ik dat ik niet naast jullie kon gaan staan met mijn moderne 1200GSA, ik vond dat ik eigenlijk naar een andere supermarkt moest. Waarom dan meneer? Nou ik zag op jullie koffers waar jullie allemaal geweest zijn en dan sta ik hier met mijn glimmende watergekoelde GSA. Waar gaan jullie heen? Naar Alaska meneer. Mijn hemel meneer groet, draait zich om en loopt weg. Vreemd gesprek....

Als alle inkopen gedaan zijn zetten we koers naar het vaste land van Nova Scotia. We stoppen in Linwood op de camping. Na 2 dagen wildkamperen zijn we hoog nodig toe aan een douche. We wassen meteen onze ondergoed en sokken, doen een grote afwas en maken van de gelegenheid gebruik om de laptop weer eens goed vol te laden. Als het eten op is en de tent ingericht is begint het wel helaas te regenen, dus vluchten we het washok in met onze laptop en onze nieuwe wereldstekker (die het uitstekend doet) en brengen de avond in het washok door.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us