Maple sirup, kreeft en gravel wegen

Hillsborough, Canada No Comments 1119

Van Lansdowne, Canada naar Hillsborough, Canada

Vandaag is Sander niet echt zijn bed uit te krijgen, dus draai ik me ook nog maar eens om tot het 8 uur is en we eindelijk onze tent uitkruipen. Onze hoop was dat we er eerder uitgebrand zouden worden maar helaas het is bewolkt. Zodra we onze tent uit zijn zien we de bedrijvigheid op het terrein, en zij merken ons ook op. Eerst komt Jim langs om ons welkom te heten en ons een pin van zowel Canada als Nova Scotia te geven. Daarna komt een ander langs met een flyer van Lorda. Tot slot, net als we ons ontbijt op hebben komt de eigenaar, Dave nog eens langs.

Hebben we lekker geslapen? Zeker! We vragen hem hoe zijn zoveel jarig huwelijksdiner was en krijgen daarop ook een prima terug. Hebben we al eens Maple Sirup gehad? Niet dat we weten, hold on zegt hij en hij rijdt in zijn pickup naar het gebouw (wat nog geen 50 meter verder staat), even later is hij terug in zijn pickup, there you go. Wij krijgen een fles Maple Sirup. Willen we zien hoe het gemaakt wordt? Dat willen we ook wel. De uitleg begint bij de boom, daar zitten kleine ronde gaatjes in. In het vroege voorjaar zetten ze er een kraantje op en een emmer eraan en zo vangen ze de maple sap. Die gaat vervolgens door een heel proces heen om hem te concentreren.
We krijgen uitleg over de stappen, de temperaturen enz etc. Dit hele gebied wordt onderhouden door senioren, gehandicapten en vrijwilligers, en zij maken ook de maple sirup. Daarnaast kunnen ze ook de creme maken, boter en suiker. We krijgen allebei alvast een klein glaasje siroop om te proeven. Dat gaat prima omlaag. Daarnaast krijgen we ook nog een paar tips over hoe we kunnen rijden en waar we kreeft kunnen eten, we krijgen de naam van het restaurant wat gerund wordt door familie. Dan laat Dave ons alleen om onze spullen in te pakken. Als wij daarmee klaar zijn rijden we nog even langs zijn huisje om afscheid te nemen en hem te bedanken voor alle attenties, de rondleiding, de gezelschap. We beloven hem een mailtje te sturen om hem op de hoogte te houden waar we zijn en gaan dan op stap. Al met al is het alweer 11 uur.

Vanaf de camping rijden we binnendoor naar de kust, een weg die ons over veel gravel stuurt, de meeste wegen zijn prima maar een paar stukken zijn nog best lastig omdat de grond nog vochtig is en er dus modder ligt.

Uiteindelijk is het best mooi getimed, om 12:45 rijden we door Wallace op zoek naar het restaurant McMahon's dat Dave ons heeft aanbevolen, we kijken ook even bij de kreeftvisserij die hij ook noemde maar keren dan terug naar het restaurant voor de kreeftsandwich met friet. Het broodje zit inderdaad bomvol kreeft.

Na deze smakelijke lunch stappen we weer op de motor, tijd om Nova Scotia te verlaten en een nieuwe provincie te gaan verkennen. Dit was voorlopig ook echt de laatste kans om kreeft aan de kust te eten. Na een klein stukje snelweg dat we moesten nemen om de provinciegrens over te steken gaan we terug het gravel op. Onze Garmin heeft er vandaag ook zin in, hij kiest leuke wegen uit!

Dan, als we er ook wel klaar mee zijn omdat het ondertussen bijna 18 uur is, zien we de visitor center van Hillsborough, de eerste in New Brunswick. Trein! Roept Sander, net als Quinten altijd doet. Het visitor centrum is namelijk gevestigd in het spoorweg museum maar er staat ook een vliegtuig op het terrein. We stoppen om de gids van deze provincie op te halen (iedere provincie heeft blijkbaar een boekwerk voor toeristen met een wegenkaart en onder andere campings). Meteen spot ik al de picnictafels, het gras, en aan de overkant, openbare toiletten. Ik vraag de man of we onze tent mogen opzetten naast het vliegtuig. Sure! Is het antwoord. Dus hier stan we dan weer.

En het uitzicht op de heuvel achter ons:

Nog een opmerking over de verschillen tussen de 2 provincies... In Nova Scotia viel het ons op dat auto's enkel een kenteken plaat aan de achterzijde hadden, we dachten dat is Canadees, maar niets is minder waar want in New Brunswick zit er voor en achter op de auto een kenteken plaat!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us