Pannenkoeken

1 Comments 1640

Een dagje Edmundston, Canada

Ook vandaag is Sanders voet nog niet beter, dus besluiten we een dagje op de camping te blijven, ze hebben WC's en douches, een zwembad, internet en het is er redelijk rustig een prima plekje om een dag te blijven. Omdat wij wel helemaal gek worden van de zwarte vliegen (de muggen die zo een bloed veroorzaken) knoop ik een gesprekje aan met de buren, die hebben een geweldige muskieten tent over de picnictafel heen staan. Dat ding hebben we in St Martins ook al eens gezien en ik ga eens vragen waar ze zo een ding kopen.

Gisteravond had ik al kennis gemaakt met onze buren Steve en Alice, dus als ik deze ochtend oversteek nemen we zo het gesprek van gister weer op. Canadian Tire is het antwoord en dat ze een combo box hadden van de tent met de muskieten tent een geweldige aanbieding voor 60 dollar. Dat klinkt goed dan zullen ze ook losse mskieten tenten hebben.

Na een uur of wat staan te kletsen nemen we afscheid van onze buren, zij gaan vandaag verder en wij stappen op de motor om even naar de stad te rijden, we struinen tevergeefs de Canadian Tire af, ze hebben wel muskietententen maar allemaal reuze formaten. Dan nog even naar de buren voor pannenkoekenbeslag want dat willen we graag voor ons diner eten, dan kunnen we meteen de fles maple syrup van Dave gebruiken.

Terug op de camping zijn onze buren vertrokken, omdat het inmiddels 13 uur is gaan we aan de slag met het beslag. Alles is hier maatje huge, dus nu hebben we een kilo pak 'just-add-water' pannenkoekenbeslag. Veel te veel voor het avondeten, dus we lunchen er ook maar mee. Voor de lunch krijgen we uiteindelijk ieder 4 pannenkoeken met bacon en maple syrup.

De bacon is super zout en de maple syrup niet heel zoet. De pannenkoeken zelf blazen allemaal op, ze smaken prima maar slaan in als een bom.
We hebben nu ook meteen onze koekenpan een keer uitgeprobeerd, conclusie? Bevalt prima!

Na de lunch rommel ik wat aan de motor, ik ga de spanbanden die mijn tassen op zijn plek houden omdraaien zodat je hem naar boven toe kan aantrekken, misschien is dat handiger. Daarna buigen Sander en ik ons weer eens over de kaart, De afstanden hier zijn groot, het aantal bezienswaardigheden hierna klein, is het niet efficienter om eerst naar New York City te gaan en dan weer omhoog terug naar Canada? We pakken de computer erbij en gaan in basecamp de route zo omtrekken, het is een heel gepuzzel met routes, afstanden en bezienswaardigheden. Als we om 19 uur eindelijk klaar zijn ontdekken we dat we 3000 km kunnen besparen, nu naar Amerika is 35.000 km, eerst Canada af rijden is 38.000 km het nadeel is wel dat we dan pas later in Alaska gaan zijn en de vraag is of dat klimaat technisch wel zo een goed idee is.

Terwijl we dit gaan overpeinzen is het weer tijd voor pannenkoeken, we mixen het beslag, snijden de bacon en daar gaan we weer. Deze keer gaat het moeizamer, na 2 kan ik geen bacon en geen maple syrup meer zien en schakel ik over op chocopasta. Omdat die van Sander steeds wat groot uitvallen komt de vierde pannenkoek hem ook zowat de neus uit. En daarna moeten we ook nog even een kwart meloen opeten. Afvallen gaat er vandaag niet inzitten vrezen we.

Met overvolle magen slenteren we nog even terug naar de WiFi area, Sanders voet is wel zoveel beter dat we morgen weer gaan rijden, nog even snel een kamer boeken via AirBnb voor Quebec city en dan zijn we rijp voor bed.

1 Comments

10-07-2015 Steve Curran
Good evening :) Did you find the screened tent at canadian tire or are you kids still fighting the bugs? :) ....I've been thinking about you guys and your trip... I went to a motorcycle shop today...going back tomorrow for a test drive... Oh by the way, it's Ali not Alice. Lol I'm going to try to google translate your post. I'll keep checking up on your status. Have fun and ride safe! Ali says hi :) Remember, October 3rd! :)

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us