Bienvenue a maison de Marc

Quebec, Canada 0 Comments 1347

Van Edmundston, Canada naar Quebec, Canada

In de ochtend eerst maar even met de laptop naar de WiFi zone, is onze AirBnb anvraag geaccepteerd? Gelukkig is dat een ja, Quebec City is overwegend Frans en wij hadden in het Frans ons voorgesteld aan Marc en die heeft geaccepteerd, en dat op zo een korte termijn! We zijn erg opgelucht, zelfs de miezer in de ochtend kan onze stemming niet bederven, als we in Quebec zijn zetten we de tent wel uit in de tuin en dan kan hij daar drogen. Met Sander zijn voet gaat het ook weer stukken beter dus tijd om in te pakken en op te stappen.

Eerste halte is de bureau touristique, hier haal ik de brochure van Quebec daarin staat een wegenkaart (niet zo een goede deze keer helaas) en de campings. Ik probeer het op mijn beste Frans maar al snel krijg ik gelukkig de vraag, vous etes Angletaire?? Oui oui! Dus gaan we verder in het Engels.

De tweede stop is helaas vanwege de regen, snel even de regenpakken aan doen. Voor het eerst deze reis. En wat is het toch fijn dat die nu gewoon in de tassen aan mijn tank zitten! Rits open, zak eruit, regenkleding eruit, zak erin, rits dicht en aantrekken maar. Dat was hiervoor wel anders, ze hebben een tijd in mijn ortlieb gezeten die met rock straps actherop gebonden zit. Ook hebben ze een tijd in Sander zijn zijkoffer gezeten, daar ligt de tent overheen en zit je ook met de binnentassen en nog veel meer wat in de koffers zit. Gelukkig zet de regen niet echt door, als we verder rijden wordt het al snel miezer, en daarna stopt het helemaal. Als we aan de toeristische route, route 132, aankomen is het droog.

Helaas is het wel heel bewolkt en hangt er mist boven de rivier, anders zou het uitzicht inderdaad erg mooi zijn geweest.

We lunchen ook langs route 132.

De regenkleding wordt meteen weer opgeborgen en terwijl wij eten wordt de lucht blauwer en blauwer. Daarmee wordt het ook meteen warmer en warmer zodat we niet te lang blijven hangen en weer opstappen om verkoeling te zoeken van de rijwind.
We stoppen onderweg wel weer bij de Canadian Tire (de aanhouder wint helaas nog niet) en nu ook bij de Walmart omdat we gister op internet zagen dat die ze ook hebben. Helaas nog niet echt een bevredigend resultaat. De supermarkt daarentegen is wel reden tot juichen, de mensen hadden gelijk, in Quebec is alles goedkoper, maar het mooiste van alles, bier is te koop in de supermarkt! We slaan flink in omdat we in Quebec toch een dagje blijven. We nemen een watermeloen mee (een hele!), frisdrank, bier, chips en avondeten, vanavond is het feest.

Als we Marc zijn oprit oprijden komt hij al snel aangesneld, en moto?! Oui! We mogen achter het huis parkeren en krijgen een rondleiding door de kelder, die is verbouwd tot 2 kamers, de een is voor ons in de ander slaapt een andere jongen. Alles is wel verschrikkelijk laag en Sander staat overal klem tegen het plafond aan. Marc moet er steeds om lachen, vous etes grande! Ondanks het feit hij alleen Frans spreekt, en nog in een rap tempo ook, kunnen we elkaar redelijk goed begrijpen. Soms een woordje Engels ertussen, soms een andere zinsconstructie proberen maar het lukt. Mijn grote vraag is, al die donkere mensen hier, kom je uit Afrika? Toch durf je dat niet zo direct te vragen. Maar als Marc de route op Sander zijn koffer ziet verteld hij uit zichzelf, zijn ouders komen uit Benin en hij is geboren en opgegroeid in Gabon als ik vertel hoe geweldig ik Gabon vond begint hij ook te glunderen.

Marc is zeer enthousiast over onze aankomst op motoren, iedereen die langskomt wijst hij op onze koffers en vertelt hij over de reis. Hij vraagt ook of we 's-avonds met hem een biertje willen drinken. Dat willen we zeker wel. Dus om 22 uur zitten wij allemaal buiten, Sander en ik met onze bier, hij met rum cola vanuit Cuba en wisselen we verhalen uit. Marc is nu 11 jaar in Canada. Toen hij in Gabon woonde wilde hij naar Canada (vanwege zijn broer en vanwege het werk) maar nu wil hij toch ook wel graag terug naar Gabon. Ondertussen is hij getrouwd en zijn vrouw komt van Haiti, een ander Franstalig land maar een dat wel een heel andere kant op ligt. Dat naar Gabon verhuizen zal dan ook wel lastig zijn. Voor hun zoontje hebben ze een volledige speeltuin ingericht, diverse quads en autos staan er en speelpaleizen, het oogt wel een beetje rommelig allemaal, zo eindigt de glijbaan 2 meter boven de grond en eerder die dag viel het zoontje al met hek en al om, work in progress dus.

Als het 23 uur geweest is, het bier op is en het Frans moeilijk wordt vanwege de vermoeidheid nemen we ascheid, tijd om ons bedje in te duiken en uit te rusten om morgen Vieux Quebec (oftewel de oude stad) te bezoeken.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us