Terrasse Dufferin

No Comments 1148

Een dagje Quebec, Canada

Vandaag gaan we het oude centrum van Quebec verkennen. Uitgerust ontbijten we met watermeloen en daarna pakken we de bus naar de oude stad. Daarna begint de wandeling, Sander met de camera in de aanslag en ik met een stadsplattegrond en een informatie gids, een do-it-yourself-tour.

Al snel moet ik het wel opgeven om iets over het gebouw te kunnen vertellen, de gids heeft veel informatie maar welk pand wat is, dat stuk informatie ontbreekt. Dan maar rondwandelen, als we een leuk gebouw zien zetten we het op de foto.
Welk gebouw het precies is intereseert ons eigenlijk toch niet zo veel. Als ze maar leuk zijn om naar te kijken. De fontijnen zijn trouwens ook heel apart hier.

De ochtend vliegt voorbij en nog altijd lopen we rond in het oude entrum.

Naast gebouwen en fonteinen zijn er ook zeer eigenaardige stukjes kunst, wat zeg je van deze nog te bouwen persoon?
Als de magen beginnen te knorren lopen we nog een extra rondje op zoek naar een geschikte lunch tent, uiteindelijk belanden we in de subways, totaal niet canadees, maar budget technisch een goede keuze, helemaal omdat we in deze temperaturen toch geen zin hebben in warm eten.

Helaas begint rond deze tijd ook Sander zijn voet weer op te spelen. Uit voorzorg is hij wel gaan wandelen met zijn bergschoenen maar nu doet toch zijn voet weer zeer.

Na de lunch besluiten we dan ook te stoppen met het oude centrum te bezichtigen, onder tussen hebben we toch ook wel alles gezien wat er te zien valt in dit gedeelte. We lopen nu nog richting de Mec (outdoor zaak). Onderweg komen we weer door een parkje, tijd voor wat verkoeling voor de zere voet. Sander trekt zijn schoenen uit en gaat zitten pootje baden.

Na de Mec keren we terug naar Marc zijn huis, wederom met de bus. Eenmaal daar aangekomen is het toch al weer 16 uur geweest. Tijd om ons vertrek voor te bereiden. Er moet een route gemaakt worden voor de komende dagen, spullen moeten ingepakt worden en er zijn heel veel foto's om uit te zoeken.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us