Is dat alles

East Canaan, USA No Comments 1156

Van Hingham, USA naar East Canaan, USA

Vannacht voor het eerst met summerside up kunnen slapen. Dat betekent dus dat het warmer wordt. Ook is de tent nu geheel droog gebleven dus kunnen we hem als 1 geheel inpakken. Terwijl wij zitten te ontbijten komt er een stel aan met de auto, de kofferbak gaat open en dan begint het uitladen. Ze gaan bij de waterkraan een stuk of 50 1 gallon flessen vullen met water. Dat duurt wel een tijdje, maar blijkbaar doen ze het niet voor het eerst want ze komen met tuinslang en al.

Onze eerste bezienswaardigheid van de dag is de Boston skyline. Die is hier niet ver vandaan. We stappen op en komen onderweg de Nederlandse vlag tegen op de weg geverft!

Niet veel later parkeren we bij het view point voor Boston skyline, helaas is het nogal bewolkt waardoor de skyline vaag blijkt.

Hadden we toch gisteren moeten gaan, toen was het strak blauwe hemel. Maar ja gisteren wisten we eigenlijk ook niet precies waar we heen moesten dat hebben we 's-avonds pas uitgezocht. De weg ernaar toe en vandaan is trouwens ook best leuk om te rijden, we zien leuke kleine eilandjes met huizen en kunnen veel bootjes bekijken.

Op naar de volgende bezichtiging van de dag, Plymouth Rock, de steen die zo belangrijk is voor de Amerikaanse geschiedenis.

In de lonely planet stond dat we ons er niet al te veel van moesten voorstellen. Nu blijkt het eerst weer een kunst om het ding te vinden, pas als we er zijn zien we het bordje staan. We lopen richting de stenen zuilen waar veel mensen staan en turen omlaag, daar is hij dan.
Ee gids staat te vertellen dat de steen vroeger 3 keer zo groot was maar omdat toeristen steeds een stukje meenamen is hij nu zo klein geworden. We werpen nog een blik maar een steen blijft toch altijd een steen. We keren ons om en gaan op een bankje in het zonnetje zitten lunchen terwijl we kijken naar de bootjes. Als wij klaar zijn met lunchen komt net de Plymouth tourbus aanrijden.
Een tour gaan wij niet ondernemen, spullen inpakken en een stukje rijden maar weer.

Vanwege een detour in Plymouth komen we langs het monument van de voorvaderen, dus ook hier nog even een kiekje van schieten en dan echt koers naar het westen.

We zijn al weer een heel stuk verder als Sander opeens zegt, Rhode Island dat moet toch ook een verschrikkelijke staat zijn. Hoezo vraag ik verbaasd. Het stikt hier van de lui uit Rhode Island. Zo ontdekken we dat we ongemerkt Massachusets hebben verlaten en Rhode Island binnen zijn gereden, staat nummer 4 die we aandoen in de USA (we zijn de grens overgegaan in Maine en zijn daarna door New Hampshire gegaan). Als we bij een benzine station staan in Rhode Island worden we aangesproken door een motorrijder, waar komen jullie vandaan? Dat is een vraag die we ondertussen meerdere malen per dag krijgen. We vertellen van onze reizen en ook deze man is weer dol enthousiast. Wel moeten we goed oppassen in New York zegt hij. Hij vertelt ons ook dat we over 20 minuten Rhode Island al weer uit zijn en dan in Connecticut belanden. We nemen afscheid, ruimen onze motorjassen op en gaan in onze protectievesten verder, het is weer lekker warm geworden.

Zodra we echter weer aan het rijden slaan wordt het bewolkter en bewolkter. Na 50 km is Sander er klaar mee, we stoppen en trekken onze jassen weer aan, dat is een stuk aangenamer! We starten de zoektocht naar een camping maar bij nummer 1 krijgen we tot onze schrik te horen dat een nachtje kamperen op een unserviced site (zonder water en stroom) hier 47 dollar kost! We keren om en rijden verder, camping nummer 2 zegt 45 dollar. Maar als ik zeg dat we dan verder moeten zoeken moet ik even wachten. Zijn we op de motor? Ja mevrouw, hold on. Ik wacht en een tijdje later komt ze terug, 20 dollar. Prima dan blijven we hier. We krijgen een plekje helemaal achteraan op het terrein, het zal ons worst wezen, het is alweer 18:30. We zetten de motoren neer en Sander begint meteen met koken. Ik begin weer met de tent. Die staat nog niet of het begint te miezeren. Snel zet ik de andere stokken erin en zet de tent vast met 3 haringen. We gooien alles de binnentent in want de miezer gaat al snel over in regen. We eten dan ook maar in de voortent. Daarna zetten we de rest van de haringen vast in de regen, richten de tent in in de regen, en lopen met de computer naar de lounge in de regen.

In de lounge kunnen we tenminste droog zitten en hebben we stroom, we boeken een hotel voor New York, zoeken alvast een slaapplek uit voor morgen en moeten dan in de regen terug naar de tent. Die halen we niet eens of het begint echt te zeiken. De voorspelling is dat we een doorweekte nacht gaan hebben vol met regen, maar morgen, vanaf een uurtje of 6 wordt het droog. We zijn benieuwd....

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us