Rhinebeck en Orange County Choppers

Croton on Hudson, USA 0 Comments 1383

Van East Canaan, USA naar Croton on Hudson, USA

Het weerbericht was iets te optimistisch, om 6 uur was het niet droog maar om 7 uur ziet het er al een stuk beter uit. De tent droog inpakken is echter een illusie want ook al ziet het er beter uit af en toe komt er toch een buitje over. We halen de binnentent weer uit de tent en vouwen die los op, niet dat die droog is, het heeft vannacht zo hard geregend dat de modder tot halverwege de binnentent hangt.

Vandaag wordt wel een relaxed dagje, eerst 60 km rijden naar Rhinebeck, daar is een vliegtuig museum en omdat mijn vader die zo leuk vind gaan wij voor hem foto's maken. Bij Rhinebeck aangekomen kopen we 1 kaartje voor het museum.

Terwijl ik het museum doorloop gaat Sander bij de show kijken.
Naast vliegtuigen hebben ze hier ook oude auto's, motoren en een fiets. Ruim 1,5 uur en 243 foto's later verlaten we Rhinebeck, als we een beetje laat lunchen kunnen we dat doen bij de tweede halte van vandaag, Orange County Choppers.

We stappen weer op en rijden nog eens 60 km. Onderweg steken we de Hudson over.

Ook verbazen we ons over het feit dat de benzine hier in de staat New York opeens 30 cent duurder geworden is. Een klein uurtje verder komen we aan bij de OCC, eerst even lunchen voor de deur en dan binnen rond gaan kijken.
Binnen verkopen ze kleren, hebben ze een bowlingbaan en diverse flipperkasten, een cafe en uiteraard staan er ook motoren. De motoren die er staan zijn allemaal in een bepaald thema, hier is de kerst motor.
Of de brandweer motor die in de 9-11 herdenk hoek staat.
Bij deze motoren gaat het om de details, soms moet je goed kijken en zie je opeens een geweer in de tank of in de uitlaat. Of zuurstokken in de velgen, een american football helm als tank, enz etc. Ik vond ook deze puzzelstukjes spiegels erg leuk.
Na ook hier een uurtje rondgelopen te hebben gaan we weer door. Tijd om naar de camping te gaan. Die is nog 50 km rijden. Dus wederom stappen we op en rijden we nog een stukje. Het is vandaag erg warm dus een korte dag is meer dan welkom, kan ook meteen de tent rustig drogen.

Aangekomen op de camping zien we meteen het bord, FULL. We besluiten toch te vragen of ze plek hebben voor een kleine tent maar het antwoord luid nee, ze zitten vol. Das balen. Nu moeten we 30 km verder rijden voor de volgende. Daarbij moeten we de Hudson voor een tweede keer over, deze keer via een tol brug. De tweede camping die Garmin ons toont is geen camping enkel een dag-recreatie-gebied. Ondertussen beginnen we de moed te laten zakken, we zitten dicht bij New York City, gaan we nog iets vinden. Garmin kent nog 1 andere optie, we rijden erheen, 13 km deze keer en zien weer het bord recreational area, nee he? We rijden door het terrein op en dan opeens zie ik een bord, campers welcome. We stoppen bij het huisje en ik loop naar binnen. Ik heb geluk zegt het meisje achter de balie, er cancelde net iemand. En omdat we zo laat aankomen mogen we voor 30 dollar in plaats van 50 blijven. Wat een mazzel hebben we toch, ik betaal en krijg de plattegrond mee, we rijden langs het strandje en het meer, en we rijden door en door en door. Ik zie op de plattegrond dat we naast het zwembad staan en Sander ziet zichzelf al dobberen. Als we eindelijk de campsites gevonden hebben zien we dat van de 12 plekken er wel 1 bezet is. Hoezo mazzel? Ruimte zat. Ons plek is ook nog eens een meter of 25 diep en 10 breed, echt ruimte zat dus. Het zwembad ligt inderdaad hier achter de tent, leeg. De WC hokjes die erop staan zijn ook afgesloten. Helemaal aan de andere kant staan wel 2 dixies. De plek is groot en rustig maar dat is dan ook echt alles. Gelukkig blijven we hier maar 1 avond, morgen gaan we naar NYC. Dus we pakken de boel uit en leggen alles in de zon te drogen. Daarna maken we ons avond eten en hebben de hele avond de tijd om alle foto's uit te zoeken.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us