We made it, New York

New York, USA 1 Comments 1398

Van East Croton on Hudson, USA naar New York, USA

We gaan vandaag naar New York!! Een stad waar ik eerder geweest ben en geweldig vind. Om 6 uur lig ik dan ook al in bed te trappelen, gaan we al? Omdat Sander nu ook al niet meer kan slapen staan we maar op en pakken we alles in. Nog even gebruik maken van de geweldige toiletten hier en dan kunnen we gaan.

New York is nog zo een 80 km, we volgen de snelweg en zijn er dan zo. Net voor New York dan, daarna stokt het verkeer. Wij gaan eerst richting State Liberty Park, dat ligt in de staat New Jersey, dus verlaten we nog even de staat New York, de benzineprijzen dalen nu ook meteen weer zo een 30 cent. Na nog eens een half uur komen we aan bij het park. We parkeren de motoren en gaan eerst een stukje lopen. Je kunt hier over een boulevard lopen en naar de skyline kijken.

Je hebt hier wel enkel uitzicht op het achterhoofd van mevrouw....
We lopen een eindje over de boulevard en bekijken de skyline van alle kanten. Best een mooi uitzicht. Laten we eens kijken hoe Manhattan van dichtbij op de motor uitziet.

Heel ver komen we met de eerste poging niet, we zien nog een ander pad, hier kunnen we de motoren op de foto zetten met de skyline, even stoppen dus.

Poging 2 om Manhattan in te gaan, we volgen Garmin en opeens zitten we op een tolbrug, en dan niet zomaar een tolbrug, eentje van 14 dollar voor de auto of 14 dollar per motor! Er is geen ontkomen aan, 28 dollar lichter rijden we Manhattan in. Op naar het Financial District om daar naar de Statue of Liberty te kijken.
Hier kun je vanaf Battery Park naar het beeld kijken maar de motoren kun je ook hier nergens ervoor kwijt. Dan maar door naar stop 3, Fairview Supermarkt in Brooklyn, hiervoor moeten we over de Brooklyn Bridge.
Terwijl ik een ronje doe de enorme Fairview supermarkt doe gaat Sander alvast foto's maken van het uitzicht op het beeld hier, ze is inderdaad een stuk dichterbij maar nog altijd is het niet mogelijk een plaatje te schieten met motoren.

Uiteindelijk komen we rond 15:30 aan bij ons hotel, de motoren zijn redelijk oververhit en wij zelf ook. Zo erg dat die van Sander een zeer vreemd geluid maakt, dat moeten we wel in de gaten houden, als hij dat morgen weer doet is er iets goed mis. Nu eerst alles uitladen, in de kamer zetten en een verfrissende douche nemen. Daarna verlaten we het hotel meteen weer om een metrokaart te kopen en naar Manhattan terug te keren (ons hotel ligt in Queens).

We lopen een rondje over Times Square, Broadway en Carnegie Hall. Daarna is het tijd voor het avond eten, frietjes, dat willen we. Geen probleem uiteraard in New York.

Als de schermering valt lopen we weer terug via het Rockefeller Center, de M&M shop en Time Square.
Nog even een bezoek brengen aan de Toys 'R' us, en hun geweldige reuzenrad bezoeken en dan gaan we terug naar het hotel. Gelukkig hebben we onze navigatie bij ons want de hotel heeft wel een shuttle maar dan moet je ze bellen om je op te halen. Het is slechts 1,5 km vanaf de metrohalte maar dan moet je wel de juiste kant oplopen.

Terug op de hotel kamer kunnen we meteen weer door aan het werk, 2 daagjes New York is niet alleen rustig rondslenteren maar we moeten ook maar meteen van de gelegenheid gebruik maken om de backups te maken, de kleren te wassen, alle spullen op te laden, enz etc. Al snel is het middernacht, laten we maar gaan slapen want morgen willen we ook weer gaan rondlopen in New York!

1 Comments

18-07-2015 John Wamelink
Oke. Jullie laptop doet het dus nog steeds. We waren al bang dat die weer uit elkaar gevallen was!En nu nog de rest van de verhalen over de afgelopen dagen. We kijken ernaar uit! Geniet er van!

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us