New York

No Comments 1682

Een dagje New York, USA

Ook vandaag zijn we vroeg uit de veren, er is zoveel wat we willen zien en doen en maar zo weinig tijd dus zijn we er op tijd bij. We gaan naar beneden voor het ontbijt, continental stond er, maar het is toch echt Amerikaans. Donuts, bagels, tostis, croissants, wafels en cornflakes en niet eens chocopasta!! Eventjes op en neer naar onze kamer dus om de pot erbij te halen, wat is nu een croissant zonder chocopasta?? Als we onze buiken meer dan rond hebben gegeten aan de donuts en bagels en Sander zich zelfs aan een wafel gewaagd heeft (moet je zelf bakken), gaan we met de shuttle van het hotel weer naar de metro. Even overstappen op een andere lijn en dan staan we weer in Battery Park. We gaan de Staten Island Ferry nemen, een gratis ferry die vaart tussen de Financial District in Manhatten naar Staten Island, daarbij komt hij redelijk dicht langs het vrijheidsbeeld.

Het eerste wat ons opvalt is niet het vrijheidsbeeld maar het briljante uitzicht dat we hier hebben op de skyline van New York!

Terwijl we verder weg van Manhattan varen komen we dichter bij het vrijheidsbeeld, hier is ze dan.
Dit wordt duidelijk weer een dag met veel te veel foto's...

Aangekomen op Staten Island moet iedereen de ferry verlaten, maar ongeveer 75% doet hetzelfde als wij doen, van de boot af, omlopen en aan de andere kant in de rij staan om de boot weer op te gaan. We zoeken weer een plekje op het bovenste dek langs de zijkant en daar gaan we, nog een keer, nog een keer! Deze keer vaart de ferry iets verder van het vrijheidsbeeld vandaan dus onze foto van ons met het vrijheidsbeeld blijft een beetje jammerlijk, dat hadden we dan toch op de heenweg moeten doen maar nog een keer op en neer, daar hebben we geen zin in. Wel nog even van het uitzicht op de skyline genieten.

En laten we de Brooklyn Bridge niet vergeten.

Als we weer terug in Manhattan zijn gaan we weer als mollen onder de grond, we nemen de metro naar de Freedom tower.

We lopen er een rondje omheen en gaan daarna kijken bij de 9-11 memorial, behalve dat daar met foto's het verhaal van 9-11 verteld wordt staat er ook een maquette van wat ze aan het bouwen zijn. Freedom tower nummer 1 staat, maar nummer 2 en 3 zijn nog in aanbouw. We besluiten het verhaallijn nog eens rustig te lezen en bekijken een paar van de filmpjes die ze afspelen, eentje is een cartoon, het verhaal van een vader die 2 zonen had, een politieman en een brandweerman, toevallig had hij beide aan de telefoon gehad net voordat ze hun oproep kregen om naar het WTC te gaan, beide zonen zijn helaas daar overleden. Toch een beetje aangedaan stappen we de straat weer op. We gaan naar de City Hall en vervolgens door naar Wallstreet.

Omdat het nu bijna lunchtijd is stappen we weer de metro in. Tijd om Central Park een bezoekje te brengen. We gaan helemaal naar de noordkant (Harlem) van Central Park en vinden daar al redelijk snel een bankje in de schaduw.

Omdat Sander ondertussen ook weer aardig last van zijn voet begint te krijgen maken we niet echt een wandeling door Central Park, in plaats daarvan keren we na de lunch terug naar de metro en gaan we naar Grand Central, het station. Beneden zit het helemaal vol met kleine etenstentjes, boven in de centrale hal worden de kaartjes verkocht. Wat een verschil met Amsterdam CS.
We stappen weer de buitenlucht in en nog geen blok verder staan we bij de Chrysler building.
Dan nog een paar blokken verder naar het UN gebouw.
We gaan lekker, nog 2 bezienswaardigheden en dan hebben we alles gezien wat we vandaag willen zien. Maar goed ook want lopen wordt steeds pijnlijker voor Sander. We zijn dan ook heel blij met de vele kleine parkjes die NY telt, kunnen we daar even zitten.

Een metrorit later stappen we uit bij het Empire State building.

Man wat zijn al die gebouwen toch hoog, ze zijn amper op de foto te krijgen en we kijken ons steeds een nekverrekking. Maar goed, we lopen nog even verder want ook al staat deze niet op de kaart als must see, voor ons is het dat wel.
Het flatiron building, nu we ook deze afgevinkt hebben zakken we neer in het naast gelegen parkje. We zitten nog niet of we staan maar weer op en pakken de camera erbij. Eekhoorns?! In het centrum van New York?
De beestjes zijn hartstikke maf, ze jagen de duiven weg van hun grasveldje, maken rare sprongen, doen een handstand tegen de boom en spelen tikkertje. De tijd vliegt voorbij terwijl wij vanaf ons bankje de beestjes gadeslaan. Het is alweer tijd om ons te verdiepen in het diner. Gister hadden we zin in frietjes, vandaag wisten we al, moest dat opgevolgd worden met een pizza. We nemen weer even de metro en belanden bij een pizzaria, iedereen zit aan de slices maar wij besluiten om een hele pizza te nemen, dan kun je zelf kiezen wat je erop wilt. Nemen we 2 10 inch pizzas? Of zullen we een grotere delen. Ja zegt Sander, goed plan laten we een 18 inch delen. 18 inch, is dat niet wat veel? Moeten we niet de 14 inch delen? Nee zegt Sander, laten we 18 doen. Dus ik bestel een 18 inch pizza met peperoni, paprika en champignons.
We kunnen jullie nu mededelen dat een 18 inch pizza genoeg is voor 4 personen. Het lukt ons een halve pizza weg te werken en krijgen de andere helft mee, morgen eten we pizza dus.

Met een doos van een 18 inch pizza in onze armen lopen we de straat weer op, terug naar de metro en terug naar het hotel. Het bier staat in de koelkast en lonkt, Sander zijn voet is er klaar mee, hij zelf ook trouwens dus we gaan terug.

Deze keer worden we vlak bij ons hotel nog even verrast met een mooie skyline bij zonsondergang.

Eenmaal op onze kamer is het schoentjes uit, voetjes omhoog, biertje erbij, en die foto's? Die zoeken we later wel een keer uit!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us