Er is een tijd van komen en een tijd van gaan

South Amboy, USA No Comments 1330

Van New York, USA naar South Amboy, USA

We hebben met het hotel geregeld dat we pas om 14 uur hoeven uit te checken. Dus kunnen we nog een keer naar Manhattan. Na weer een korte nacht (het was gisteren toch weer middernacht geworden) zitten we weer aan het ontbijt. Die gaat maar moeilijk naar binnen, die pizza van gisteren is nog altijd niet verwerkt. Daarna gaan we snel weer met de shuttle naar de metro.

Deze keer beginnen we in China Town, we stappen uit en zien meteen dit pandje staan.

Dat begint goed vinden we, alleen blijft het hier wel bij. Het enige wat we hierna nog zien zijn heel veel chinese tekens, op alle shopjes staat alles in het chinees en zelfs de straatnaamborden zijn 2 talig!
Daarnaast vinden we heel veel stank en chinezen op straat, geen leuke pandjes meer. Na 3 blokken doorkruist te hebben geven we het op, we gaan naar Little Italy.

Het lijkt wel dat China Town iets groter is als op de kaart staat. Als we volgens de kaart in Little Italy zijn zien we nog altijd overal chinese restaurants. We lopen wat verder Little Italy in en dan begint het, de leuke balkonnetjes en de talrijke pizzarias.

De gedachte aan een pizza is wel nog iets moeilijk voor ons. We lopen ook een rondje door Little Italy en steken dan over naar Soho. Deze wijk zegt ons minder, we zien wel meer winkels en genieten maar weer eens van het geweldige uitzicht terwijl we koers zetten richting de Freedom Tower.

Het bleek dat vlak bij de Freedom Tower een outdoor zaak zit, daar willen we even kijken voor een nieuwe rubber afsluit ring van mijn Camelbag, die is namelijk ergens een keer klem komen te zitten waardoor mijn Camelbag nu heel makkelijk gaat lekken. We vinden de shop en krijgen binnen bijna een rolberoertje. De zaak staat ram vol. Ruimte is natuurlijk duur hier. We beginnen niet eens aan een rondje zo zie je alles maar vragen het maar meteen. De ring hebben ze niet maar de vrouw geeft ons wel een naam van een zaak in Washington DC, daar hebben ze het zeker zegt ze.

Snel stappen we de zaak weer uit en nemen we de metro terug naar het hotel. Daar aangekomen beginnen we meteen met de motoren te pakken, als alles er weer op zit werken we de andere helft van de pizza weg (lang niet slecht opgewarmde pizza in de magnetron).

En dan gaan we op weg. Via Brooklyn rijden we naar Manhattan en vervolgens door naar New Jersey. Voor vandaag staat maar 60 km op de teller en het worden de 60 meest lelijke die we tot nu toe gehad hebben in de USA. Een en al industrie, de weg is daarbij ook nog eens behoorlijk slecht met vele gaten, geulen en oneven putdeksels. We zijn dan ook blij als we bij onze state park aankomen en weer wat groen zien. Snel zetten we ons tentje neer, springen we weer even onder de douche en dan besteden we wat tijd aan de motoren, ik rommel nog wat met mijn bagage terwijl Sander de kleppen stelt van zijn motor. Daarna eten we brood als avondeten en dan is Sander helemaal op, de dagen laat naar bed en vroeg op eisen zijn tol. Het is 20 uur en hij zit te knikkebollen aan de picnictafel. Met de wetenschap dat we morgen weer een grote afstand willen afleggen maken we het dus ook maar niet laat.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us