Liberty bell

Greenbelt, USA No Comments 1103

Van South Amboy, USA naar Greenbelt, USA

Na een nacht goed en lang slapen zijn we al weer vroeg uit de veren, dat mag ook wel want we willen bijna 400 km afleggen. We ruimen de boel op, ontbijten en vertrekken richting Philadelphia. Hier zijn we al geweest toen we naar Halifax vlogen maar toen hebben we uiteraard niet meer gezien dan het vliegveld. We verlaten de staat New Jersey en rijden Pennsylvania binnen, niet veel later zien we de skyline van Philadelphia opdoemen.

Reden van ons bezoek aan deze stad is de Liberty Bell. We parkeren op de stoep, zetten de helmen af en worden meteen weggestuurd, hier mag je niet staan ga naar een motorparkeerplaats. Wij vragen waar die is en stappen weer op. In de motorparkeerplaats staan al 2 scootertjes, daar passen onze motoren toch niet bij? Dan ontdekken we ook nog eens dat het betaald parkeren is, ook voor motoren. En dan hetzelfde tarief als autos, wat is dit hier toch? Na 2 rondjes rond het blok parkeren we toch maar op de motorparkeerplaats en ik snel naar binnen om een foto te maken van de klok, we zijn speciaal hiervoor omgereden, nu zal ik dat ding zien ook.

Als we Philadelphia verlaten worden we nog even getrakteerd op een aantal mooie gebouwen, ik moet zeggen, er staan veel leuke gebouwen in deze stad.

En ook de huizen vind ik wel leuk uitzien.
Sander vind het allemaal wat minder, helemaal de 23 km rechte weg met iedere 100 meter een stoplicht die grotendeels rood zijn vindt hij minder maar als we de stad eenmaal verlaten hebben vindt hij verkoeling in een stukje gasgeven met daarbij een regenbui. We stoppen trekken onze regenjas aan en gaan weer door. Nog geen minuut later is het weer droog en zitten we te zweten in de regenkleding. Gelukkig is het bijna lunchtijd, even de tanden op elkaar en na de lunch die jassen maar weer opbergen.

We lunchen in de staat Delaware, deze staat is plots een stuk groener. Overal zien we mais en graan velden. De bewolking trekt nu ook weg, de lucht wordt blauw en heet. We blijven dan ook niet te lang staan om te lunchen, het is brood eten en doorrijden.

We zakken af naar het zuiden en rijden Maryland binnen, ook hier is het nog heel groen. De weg die we uitgekozen hebben blijkt ons over een brug te voeren die kilometers lang is, de brug gaat van Stevensville naar Annapolis.

In Annapolis stoppen we even om ons avondeten in te slaan en dan is het nog maar een klein stukje naar de camping. Het is een self-register camping. Zoek een plekje uit, schrijf een briefje met je gegevens hang die op je plek en gooi een envelop met daarop dezelfde gegevens en erin 16 dollar in de brievenbus. Zodra we betaald hebben gaat Sander hout sprokkelen, we hebben een kippetje gekocht en die gaan we grillen. Terwijl hij de barbecue opstookt zet ik de tent op, een uurtje later staat de tent klaar en zitten wij te smullen van ons gegrilde kippetje.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us