Washington en Gettysburg

Fayetteville, USA No Comments 1073

Van Greenbelt, USA naar Fayetteville, USA

We hoeven maar 17 km af te leggen om de staat Washington DC binnen te rijden en bij het museum over de Amerikaanse Indianen (onderdeel van het Smithsonian) te parkeren.

De vraag is enkel waar moeten we parkeren? Uiteindelijk zetten we de motor gewoon langs de weg waar ook auto's staan. Ik steek het kruispunt over en vraag de agent waar motoren moeten staan, op straat of op de stoep? Niet op de stoep zegt hij op straat, maar dan moet je wel betalen. Waar laat ik het kaartje dan meneer? Tja das een goede vraag dat weet hij ook niet, en een motorparking kent hij ook niet. We nemen de gok, kleden ons om en laten de motoren staan. Als we net klaar zijn komt er een parkeerwacht aan, nee zegt ze je moet echt betalen, leg het kaartje op je dashboard. Maar mevrouw 1 windvlaag en die is weg. Kon haar niet schelen als we maar betaalden. Uiteindelijk halen we dan toch maar een kaartje van de automaat, we stoppen hem in de packsafe waar onze motorkleren in zitten, schieten er een foto van en lopen dan richting het Capitool.
Helaas staat hij wel in de steigers.

Vanuit het Capitool lopen we langs diverse musea naar het Washington monument.

De Great Mall waar we langs lopen is ook een grote bouwput. Nu is het nog maar een klein stukje verder naar het WO2 memorial.
En het Lincoln memorial.

Nu is het doorlopen geblazen want ons parkeerkaartje is maar 2 uur geldig (het maximum door de weeks). Snel wandelen we naar het Witte Huis.

Om daarna weer stevig door te wandelen naar de motoren. Een rondje highlights in Washington in 2 uur, waarom krijgen we maar zo weinig parkeertijd?

We kleden ons weer om en rijden de 5 km naar het Pentagon, die ziet er waarschijnlijk enkel van boven af leuk uit.

Ook hier kunnen we niet parkeren, dus rijden we weer door naar Arlington. Onze hoop om bij Arlington te kunnen lunchen vervliegt snel. Ook hier is het weer betaald parkeren, een uur kost 1,75 voor een auto, uiteraard tellen wij als 2 auto's, dus keren we om en rijden we weg.

Net iets buiten de stad vinden we dan eindelijk een plek waar we kunnen lunchen. Het is al 13 uur geweest dus hebben we reuze honger.

Na de lunch rijden we door naar Gettysburg in Pennsylvania. Er is een auto route uitgezet van 24 miles die je langs alle punten voert in chronologische volgorde. Maar omdat het al laat is en we geen zin hebben in een ronde van 3 uur besluiten we enkel naar het Soldiers Monument en Cementry te gaan. Dit punt, het laatste punt van de route is een beetje een samenvatting van de veldslag die hier heeft plaatsgevonden. We zien kanonnen, kogels, veel standbeelden en andere gedenktekens.

Na een korte wandeling over het terrein gaan we weer verder, nog 28 km naar de camping. Ook deze camping is self registration, er ligt een boek bij met de plekken die vrij zijn. We kiezen een plek vanaf het boekje, betalen en rijden het terrein op. Veel plekken hebben helemaal geen gras, enkel grind! Wij hebben nog een beetje mazzel en hebben onze tent slechts half op de kiezels staan, maar daarom moeten we wel heel scheef staan met de tent.

Omdat vandaag toch echt een beetje teveel van het goede was doen we alles in record tijd, eten maken, tent opzetten, route voor morgen uitzoeken en dan valt al de duisternis. In de duisternis zoeken we nog even 125 foto's uit, het resultaat van een dagje sight-seeing. Daarna kruipen we ons tentje in om bij te komen van zo een drukke dag.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us