UA flight 93

Ford City, USA No Comments 1324

Van Fayetteville, USA naar Ford City, USA

Brrr wat is het fris vandaag! Ik heb het ijskoud in mijn slaapzak met de summer site boven, snel opstaan en wat kleren aan doen en wachten tot de zon ons plaatsje binnendringt want de lucht is wel strak blauw.

Als we alles ingepakt hebben is het nog altijd niet heel warm we halen onze jassen dus maar tevoorschijn en trekken die weer aan, nu zijn we er klaar voor, pin automaat here we come!

Na de 5de pinautomaat bezocht te hebben geven we het maar op, 800 dollar pinnen gaat hier niet werken. We nemen genoegen met de 500 die het apparaat ons maximaal wil geven en rijden meteen door naar het tankstation. Met een volle portomonee en tank gaan we op pad richting Fallingwater.

Het is bijna 12 uur als we het bord voorbij zien komen Memorial Flight 93. Een gecrasht vliegtuig, laten we gaan kijken. Bij de ingang staat al het bord dat het gaat om 1 van de gekaapte vliegtuigen van 9-11, deze is hier neergestort omdat de passagiers en de piloten samen de kapers weer hebben aangevallen. De plek waar de kist is neergestort (met daarin 33 passagiers, 7 bemanningsleden en 4 kapers) wordt gemarkeerd door een grote steen.

Daarnaast hebben ze en muur gemaakt, op iedere deel van de muur staat de naam van 1 van de overleden mensen (met uitzondering van de kapers uiteraard).
Ze zijn nog bezig om het hele memorial veel groter te maken, er komt een nieuw visitor center, meer parkeerplaatsen en er worden nieuwe wegen aangelegd.

Als we het memorial rustig bekeken hebben en alle info borden gelezen hebben besluiten we meteen maar te lunchen daarna zetten we verder koers richting Fallingwater. Vandaag zijn we eindelijk in minder stedelijk gebied dat betekent voor ons geen snelwegen meer. We volgen de Lincoln Highway tot Garmin zegt links af slaan. We slaan af en stoppen maar even. Is dit de weg? Op de hoek woont een vrouw. Is deze weg begaanbaar vraag ik? Ja zegt ze ga maar. Dus daar gaan we, het gravel pad over.

Volgens Garmin is het een afkorting, maar omdat je over dit pad toch niet veel harder gaat dan 15 miles duurt het toch langer als omrijden, des al niet te min, het was een leuk stukje weg.

Bij de Fallingwater aangekomen maken we meteen weer rechtsomkeert, zover wij weten is het een leuk huis in een waterval. Maar meteen bij het begin staat een bord 27 dollar entree per persoon en dat hebben we voor een huisje kijken niet over. Je zult er vast ook heel leuk kunnen wandelen door het park maar aangezien het feit het al 15 uur is en we het bloedheet hebben en graag nog op tijd op de camping willen zijn om te douchen laten we deze even schieten.

We rijden dus door naar de camping die we voor vandaag hebben uitgezocht, weer een state park. We moeten flink zoeken om de camping uiteindelijk te vinden. Eenmaal gevonden gaan we naar de self registration maar zien helemaal niets. De mensen die ook al op de camping staan vertellen ons dat ze er al 2 dagen staan en nog niemand gezien hebben en ook niet hebben kunnen betalen. Wij zetten dus ook maar gewoon onze tent neer en wachten het wel af of iemand komt innen of niet. Tot onze teleurstelling is er op de camping helaas geen douche en zelfs geen warm water. Dan trekken we maar vuil schone kleren aan dan kan ik ten minste de vuile wassen in water wat we dan koken. Als onze kleren vrolijk hangen te drogen in de zon zetten we onze tent neer en maken we ons avond eten klaar. Het wordt al een routine hier in de USA en nu we al een week geen internet hebben hebben we 's-avonds ook tijd zat om rustig een route te maken voor de volgende dag.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us