Zippo

Youngstown, USA No Comments 1402

Van Ford City, USA naar Youngstown, USA

Vandaag gaan we weer wat kilometers afleggen. Eens kijken hoe ver we richting de Niagara watervallen kunnen komen. Omdat het wat frisser is weer halen we de jassen weer tevoorschijn en zijn we al vroeg weer op pad.

We rijden vandaag de hele dag binnendoor, tenminste dat is het plan.

Al redelijk snel komen we weer de eerste wegwerkzaamheden tegen, we nemen een foute afslag gevolgd door nog een foute afslag en dat resulteert erin dat we op de snelweg naar Pittsburgh terecht komen. Daarna volgen 10 miles lang geen enkele afrit. Zodra de eerste afrit komt gaan we eraf en keren weer om, 10 hele miles terug. Geen goed begin van de dag dus.

Rond een uurtje of 11 ziet Sander op eens een bord, hard salami $4.99 /lb, hee das niet duur, zal dat eindelijk de echte salami zijn? We stoppen en stappen het kleine winkeltje binnen. De vrouw laat ons de salami proeven en wij zijn enthousiast, just like at home! We nemen een pound mee en gaan weer door.

Nog geen half uur later zien we opeens langs de weg een groot bord ZIPPO. Ohhh worden de zippo's hier gemaakt? Laten we gaan kijken of we een echte zippo kunnen kopen. Wij hebben nu een chinese namaak fabrikaat bij ons en die moeten we iedere 2 tot 3 dagen vullen. We parkeren op het parkeerterrein en zien dat er een museum bij zit. Buiten staan al een paar fraaie creaties.

Binnen zit een winkel met zippos met allerlei opdrukken, daarnaast zippo handwarmers, zippos merchandising, en blijkbaar maakt zippo ook heel veel messen want die liggen er ook heel veel. We kiezen het starters pakket uit met een zippo, vloeistof, nieuwe steentjes en kopen nog meteen een set vervangingslontjes. Daarna lopen we het museum in. Overal zippos sommige omgetoverd in kunst.
Ook veel van Zippo mee in de oorlog met allerlei exemplaren die blijkbaar van soldaten zijn geweest. Ze vertonen filmpjes van de ontwikkeling van de zippo, je kunt door een raam kijken naar een drietal arbeiders die zippos maken of repareren en ze hebben een muur met kapotte zippos en de reden dat ze kapot zijn (uiteenlopend van Cocker Spaniel, en shredder tot trein en bulldoser.

Als we weer verder gaan wordt het maar kouder en kouder, we stoppen uiteindelijk aan de kant van een drukke weg, er komt maar geen picnicplek we hebben honger en het koud. De kou wint het van de honger, zodra we stil staan maak ik mijn ortlieb open om onze lange mouwen shirts te pakken, die trekken we ook maar aan.

Om 15 uur komen we aan op onze decision point, wat doen we, 53 km richting een state park om te kamperen, of 97 km richting de Niagara watervallen en daar iets zoeken? Een regenbui geeft het antwoord, zover mogelijk door naar het noorden wie weet schijnt daar de zon?

Als we doorrijden naar Niagara Falls wordt het steeds warmer en droger, daar houden we van! We rijden naar de enige camping die garmin in Niagara Falls weet en kloppen aan, 41 dollar zegt de vrouw, en dan zit je langs een drukke weg en alles staat onwijs op elkaar geprakt. We bedanken en besluiten naar de McDonalds te gaan voor een portie fastfood en WiFi internet. Op het internet zoeken we naar alternatieven. Helaas is onze eerste keus, de camping aan Canada zijde al vol. Dus besluiten we uiteindelijk om naar de state park in het noorden te rijden en daar te overnachten, dat is nog 28 km rijden.

Om 19:30 komen we aan bij het state park, dat ziet er druk uit! Gelukkig is de receptie nog open, ze vertelt me dat ze nog 1 plek hebben met electra en nog 3 zonder. Wij kiezen een plek zonder electra en komen terecht op een ruime plek vol in de zon en met gras, het toiletgebouw is ook nog eens dichtbij, helemaal super dus. Snel zetten we de tent neer en springen dan uitgebreid onder de douche, wat waren we daar aan toe!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us