En dat was 1

Elkwood Campground, USA No Comments 1271

Van Port Hope, USA naar Elkwood Campground, USA

Wat een prachtig mooie dag is het, de lucht is strak blauw, we kijken uit over het meer, en het is heerlijk warm. Voor ons ontbijt werken we nog even een pond druiven weg en dan gaan we op pad. Al snel komen we langs een paar bootjes en jetskis die wel heel raar in het water liggen.

In plaats van voor anker liggen ze op een stellage, aan de zijkant zit een groot wiel, of daarmee de hele stellage omlaag gaat of enkel de achterkant is ons onduidelijk.

De weg is vandaag iets minder saai dan gister, wel waait het weer flink we slijten vandaag dus merendeels de zijkanten van de banden. Omdat er vandaag ook niet veel steden op ons pad zijn stoppen we al voor de lunch bij de grootste plaats op onze route. We slaan alvast avondeten in en omdat Sander ook broodbeleg moet lopen we ook daar langs, en daar zagen we dit.

Zal dat iets voor Sjef zijn? Crispy Chocolate Cooky Spread? Doet me denken aan zijn cheesecake in Florida.

Om 14 uur beginnen we toch genoeg van de wind te krijgen, we zijn dan ook blij als Garmin ons vertelt dat we om 15:45 aankomen bij onze bestemming. Nog even en dan zijn we er. Voor de afwisseling stuurt Garmin ons nu ook af en toe de onverharde paden op.

Blijkbaar weet Garmin niet wat verhard is en wat onverhard want zodra we het gravel op gaan zien we de aankomst tijd oplopen, maar dat geeft niet, ze zijn wel een leuke afwisseling. Als Garmin echter zegt dat we rechtsaf een trail op moeten zijn we toch maar even eigenwijs en volgen het brede gravel pad rechtdoor. Tijdens het offroad rijden komen we ook weer hertjes tegen, die zien we nu bijna iedere dag wel, ook veel van die schattige bambis met stipjes. Ze zijn wel zo schuw dat ze weg zijn voor je de camera maar hebt kunnen pakken.

Op onze bestemming aangekomen wacht ons een verrassing, de camping is 13 dollar in plaats van 15 zoals online staat, dat is prima maar wat niet online staat is de 9 dollar die je moet betalen voor ieder voertuig, dat maakt de camping in totaal 31 dollar en dat terwijl er niet eens douches zijn! We raadplegen Garmin weer en kiezen een andere camping, 40 km ten westen van hier. We stappen weer op en gaan de hoofdweg op. Al snel moeten we daar van af en gaan we een gravel pad op. Tien km later moeten we het gravel pad af en gaan we een paadje op waar bij een bord staat 'Day use only' en 'Seasonal road'. Hmm eens kijken wat dit wordt. Het pad wordt smaller en slechter, we komen een paar auto's tegen die in de andere richting gaan. Dan rijdt er iemand voor ons, hij gaat opzij zodat we voorbij komen maar ik besluit maar eens te vragen of dit op de hoofdweg uit komt. Geen idee zegt de man ik kom hier voor het eerst. We bedanken de man en ploeteren verder. Een paar zandbakken later zie ik opeens de linker en rechter berm binnen 1 seconde, hoe ik mijn motor overeind houd, verbaast zelfs mij maar goed we staan nog. Even een diepe ademteug en doorzetten.

Als de eindbestemming nog 18 km verder is vragen we ons af of we nog wel een fatsoenlijke ondergrond gaan krijgen. Met nog een km of 16 te gaan vliegt een beest mijn oog in. Ik wil aan de rechterkant van de weg stoppen maar zie met mijn ene oog niet hoe diep het zand van de middenberm is. Eindresultaat?

De eerste valpartij van continent Amerika. Ik kom ook meteen tot de ontdekking dat de sportschool bezoeken van afgelopen jaar zinloos zijn geweest want ik krijg de motor met geen mogelijkheid overeind, het achterwiel ligt ook wel ongelukkig tegen een zand berm aan te duwen. Samen zetten we mijn motor overeind en ploeteren we verder. Bij de eerste tegenligger vragen we weer, komt dit uit op de hoofdweg? Yes is het antwoord en er volgt nog iets wat we niet verstaan. We bedanken de man en gaan weer verder. Ook Sander ziet een aantal malen de linker en rechter berm. Op sommige stukken zwieberen we flink en de snelheid wordt lager en lager. Uiteindelijk om 18 uur, iets meer dan een uur nadat we vertrokken waren van de andere camping, komen we aan bij Elkwood campground, we zijn stoffig, warm en er klaar mee. Gelukkig is de camping open en betaalbaar. Snel zetten we de tent op, maken we ons avondeten, douchen we de stof van ons af en kruipen daarna uitgeput ons tentje in. De weg was misschien zwaar, maar voor de afwisseling wel erg leuk!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us