De dag van de 100 stops

Wawa, Canada 1 Comments 1121

Van Elkwood Campground, USA naar Wawa, Canada

Het is weer eens fris geweest vannacht! Morgen toch maar weer de winter side up als het zo blijft. Maar nu het ochtend is is de lucht hemelsblauw, een mooie dag om weer een stukje te rijden.

Dus gaan we dat ook maar doen.

We gaan Mitchigan, en ook de USA, verlaten via de interstate 75, die lijdt ons via 2 tolbruggen naar Canada.

Na nog geen half uur rijden moeten we wel even stoppen want man wat is het koud op die brommers! We rijden in onze protectievesten met daaronder enkel ons t-shirt. We stoppen maar even in de zon om op te warmen en onze lange mouwen shirts te pakken. Dat betekent de ortlieb open maken, de compressiezak open maken, shirts pakken en alles weer dicht. We stappen weer op en rijden verder, das een stuk beter!

Zo een 3 kwartier later staan we bij de laatste stad in de USA, hier gooien we de motoren nog maar eens vol (de benzine is goedkoper in de USA dan in Canada) en nu we dan toch stil staan, man wat is het koud! De ortlieb gaat weer open en we pakken onze motorjassen uit.

De grens gaat deze keer redelijk soepel, ze vragen wel of we kip of eieren mee hebben, dat hebben we niet dus we kunnen volmondig nee zeggen.We krijgen onze entry stempel en rijden door naar de supermarkt, nu kunnen we rustig ons avondeten inslaan zonder problemen met de grens te krijgen. We besluiten ook meteen te lunchen op de parkeerplaats.

We rijden weer een klein uurtje en stoppen dan maar weer, de ortlieb gaat weer open en we halen onze waterdichte voeringen voor de jassen tevoorschijn en de winterhandschoenen. De lucht is strak blauw en als je stilstaat is het prima weer maar wat is die wind koud!

En wat ons nog het meest verbaast is als we stoppen bij een strandje dat mensen gewoon aan het zwemmen zijn in Lake Superior! Daar is het toch geen weer voor? Zal deze temperatuur dan normaal zijn?

De route langs Lake Superior is prachtig, niet veel bochten en je mag 90, maar het uitzicht is geweldig. We stoppen dan ook regelmatig om even te genieten van het uitzicht.

Echt langzamer rijden dan 90 gaat niet omdat het een 1 baans weg is en ook de enige weg, je houdt anders de hele boel op.

Rond 17 uur komen we aan bij Wawa, volgens iOverlander is hier een goede wild kampeer plek. We rijden naar het opgegeven punt en zien inderdaad een mooi strand.

Maar we zien ook dat we daar niet gaan komen met de motoren, teveel mul zand en wat belangrijker is, je mag niet met voertuigen het strand op rijden. Omdat wij de motoren niet ergens anders willen laten staan besluiten we onze tent maar niet op het strand te zetten. Naast de parkeerplaats is ook een open plek en daar zetten we de tent neer. We zijn nog altijd verkleumd dus doen we dit wel zonder onze jas of ook maar iets uit te trekken. Daarna gaan we op het stenen muurtje zitten en koken we ons avondeten, enkel een kraantje erbij en de plek was perfect geweest! Nu moeten we ons maar even redden met de 2,5 liter water die we op de motor hebben.

Na het eten duiken we snel onze tent in, het koelt af! De winterzijde van onze slaapzakken ligt vandaag dan ook boven. In de tent zoeken we onze route uit voor de dag erna en schrijven we alvast een mail naar exped, die kunnen we dan versturen zodra we internet hebben. Helaas zei namelijk 1 van onze exped matjes gisteravond, poef! Hij is niet lek maar 1 van de naden is weer geklapt (hadden we in Afrika ook al eens gehad), nu lig ik dus weer half op een grote bobbel.

1 Comments

24-07-2015 fred
Wat is dat.toch met die te dure slaapmatjes van exped.....slecht.hoor..of ben je te zwaar?

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us