Winnie de Pooh

Dorion, Canada No Comments 1094

Van Wawa, Canada naar Dorion, Canada

Zelfs met winter-side up in de tent was het koud! We beginnen de dag dan ook maar met nog meer winterkleding tevoorschijn te halen. Vandaag doen we ook de col om en Sander doet zijn waterdichte voering in zijn broek. Pas daarna beginnen we de tent op te ruimen en te ontbijten.

Als we klaar staan om te vertrekken begint het dan toch warm te worden. Zal het vandaag dan beter weer zijn? Toch kleden we ons dik aan en gaan dan op weg.

Nu we overal 90 mogen en amper door dorpen komen schieten we lekker op. Na een uurtje stoppen we even om de benen te strekken en dan een kwartier later weer omdat we de geboorteplaats van Winnie de Pooh tegen komen. Daar kun je niet zomaar aan voorbij rijden.

Na Winnie uitgebreid bekeken te hebben rijden we nog even door, al snel staat er 200 km op de dagteller, omdat het volgende grote dorp nog eens 300 km verderop ligt tanken we er voor de tweede keer die dag. Daarna gaan we op zoek naar een picnicspot.

Na al die vele stops achter elkaar stappen we weer op de motor om een stuk door te rijden. We rijden weer een uurtje en zien dan de borden voor een waterval. Laten we die eens bekijken.

We spreken hier ook een drietal mannen, 2 komen uit Halifax en rijden op de motor, nummer 3 komt van Prince George en rijdt in een pickup, samen zijn ze op vakantie. We krijgen wat tips voor mooie plekjes en wisselen wat verhalen uit en daarna gaan we weer verder.

De volgende halte is een picnicplek, een mooie stop om een appeltje te eten en even de dufheid te verdrijven. De picnicplek is zelfs zo mooi dat we even met de gedachte spelen om hier te blijven.

Het is echter nog maar 14 uur en het is een mooie dag. We verruilen de winterhandschoenen voor de zomer handschoenen en gaan weer verder.

We leggen uiteindelijk iets van 410 km af, een record voor ons.

We stoppen bij de laatste picnicplek voor Thunderbay, deze is jammer genoeg niet zo mooi, hij ligt aan de hoofdweg en je hoort het verkeer langsrazen. Maar nu nog Thunderbay voorbij knallen hebben we ook geen zin in, bovendien moeten we dan nog 100 km verder. We gaan zitten bij de picnictafel bekijken de kaart een beetje, bedenken een plan voor morgen, bekijken eens wanneer we banden gaan wisselen en hangen wat rond. Om een uurtje of 18 vinden we het tijd worden voor ons avondeten, we halen alles tevoorschijn en koken ons avondmaaltje. Daarna zetten we de tent rustig op en doen we alvast de bandenspanning en olie controle, dat scheelt morgen ochtend weer.

Als we net met alles klaar zijn en een relaxt avondje willen gaan hebben stopt er een auto. Vader en zoon knopen een praatje aan. De vader is jager en jaagt op beren. Weten we wel dat het hier stikt van de beren? En dat ze soms zo boos worden dat ze niet in de prullenbak kunnen dat ze alles omver halen? Ehh nee dat weten we niet, we hadden wel gezien dat het 'beer-proof' prullenbakken waren maar die zie je overal. De man geeft ons ook nog wat tips voor bezienswaardigheden en gaat dan verder. Wat moeten we nu? We zitten inderdaad tussen een pad in het bos en een prullenbak en bovendien maar een meter of 5 van de prullenbak. Na veel wikken en wegen besluiten we de boel op te pakken en te verhuizen naar de andere kant van de picnicplek, daar zitten we veel verder weg van een prullenbak. We hebben net de tent weer neergezet als vader en zoon terugkomen. Hij biedt ons aan bij hem thuis te slapen en of we elanden vlees willen. We vinden het super aardig maar vertrouwen de 'just 5 minutes from here' niet echt. Bovendien hebben we alles al ingericht voor de nacht, we bedanken de man voor het aanbod maar kiezen er voor op de picnicplek te blijven. We zullen wel zien wat de nacht ons brengt, aangezien het feit alle prullenbakken er zo goed als ongeschonden uitzien en we hier naast een hoofdweg staan en de hoeveelheid troep die hier in de struiken ligt zal het wel meevallen hopen we maar. En anders kunnen we altijd nog een sprintje trekken naar de WC's die op slot kunnen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us