Beer gespot

Wabigoon, Canada No Comments 1172

Van Dorion, Canada naar Wabigoon, Canada

Het verkeer heeft lekker langs geraasd vannacht, dus de beren hebben ons niet wakker gehouden maar de vrachtwagens. Zodoende kunnen we wel mooi genieten van een (koude) zonsopkomst.

Nu we toch zo vroeg al wakker zijn kunnen we net zo goed maar meteen op pad gaan.

Al snel zien we weer de borden langs de weg staan Terry Fox. Geen idee waar dat voor staat, als we dan een bord zien Terry Fox Lookout Point slaan we dan ook maar af om het verhaal te achterhalen. Op het uitzichtspunt staat een standbeeld.

Het blijkt dat de jongen dagelijks een marathon liep om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, hij begon op 21 jarige leeftijd aan de reis van de oost kust naar de westkust met 1 prothese omdat hij dat been al door kanker verloren was. Ongeveer op het punt van het standbeeld heeft hij de run moeten opgeven wegens de terugkerende kanker, op 23 jarige leeftijd is hij daaraan bezweken. Dit alles was in de begin jaren van 1980 en voor Canada was/is hij de natioale held.

Nu we deze kennis ook weer hebben opgedaan gaan we weer verder. We komen deze briljante stoplichten tegen.

Recht voor je zagen wij 2 keer groen (op de foto oranje) wij willen naar links, ik wil al bijna doorrijden als ik opeens 2 stoplichten boven de tegenliggers kant zie hangen, die staan op rood. Pas als ik verward stop zie ik het bordje in het midden dat de linker lichten voor links af zijn. Lekker verwarrend jongens! Had daar geen pijl in gekund?

In Thunder Bay stoppen we even om te tanken, we rijden naar tankstation 1 die Garmin kent maar daar is geen tankstation. Bij nummer 2 staat out of order, aan de overkant ligt nummer 3, bij iedere pomp staat een pion en op de deur staat 'Sorry no gas'. Dan maar naar nummer 4, gelukkig liggen op deze kruising 3 tankstations, want bij nummer 4 staan auto's, daar moet benzine zijn!

Met 2 volle tanks gaan we weer verder, op naar de tijdgrens! Daar komen we rond 11:45 aan, best vervelend want we hebben honger maar nu gaan we weer een uur terug in de tijd!

Nog even de tanden op elkaar en doorrijden dan maar. We houden het vol tot het weer 11:45 is, dan stoppen we bij een picnic plek en beginnen aan onze lunch. Aan onze picnictafel aan het water eten we onze broodjes op en wachten vol spanning op onze eerste eland.
Na lang wachten geven we het dan toch maar op, hier is geen eland vandaag. Wel komen we onderweg nog een beer tegen. Een zwarte beer. Een dode zwarte baby beer liggend aan de kant van de weg. Omdat het beestje ligt bij allerlei wegwerkzaamheden waar wij een optocht aan vrachtwagens achter ons aan hebben, en ook omdat het beestje dood is, stoppen we niet voor een foto. Maar we hebben onze eerste beer gespot!

Uiteindelijk zijn we om 14:30 al op de camping, snel zetten we de tent neer en daarna onze muskieten tent, die heb je hier nodig want je wordt horendol van alle muggen, kleine vliegjes, grote vliegen en paardenvliegen. We ontdekken dat de hamer een veelzijdig stuk gereedschap is, dat ding is uitermaten geschikt om muggen mee dood te meppen! Als er niets meer zoemt rond onze hoofden in de muskieten tent verlaten we deze om te gaan douchen, daarna schuilen we binnen om te kunnen computeren. Pas tegen etenstijd gaan we terug de muskieten tent in en genieten van een heerlijk zoem en steekvrij diner. Als ik daarna de spullen ga opruimen en de tent ga inrichten is het daarentegen dubbel en dwars irritant. Het record staat op in 1 mep 4 muggen op je been doodslaan. Tussen het slaan door ruim ik alles zo snel mogelijk op om dan bij Sander te kunnen gaan zitten binnen in het huisje, mug en vlieg vrij.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us