Regen

Winnipeg, Canada No Comments 1125

Van Wabigoon, Canada naar Winnipeg, Canada

De dag begint grauw en grijs. Eigenlijk hadden we toen heel blij moeten zijn want het was tenminste droog. Was dus. Terwijl wij zitten te ontbijten begint het te miezeren. Snel trekken we de tent uit elkaar en gooien hem in het screenhouse. Gelukkig was de tent wel leeg. Terwijl wij verder ontbijten gaat het miezer over in regen en de regen gaat over in nog hardere regen. De screenhouse houdt het nu ook niet droog meer. Snel verruilen we onze korte broeken voor de motorkleren en trekken meteen de regenkleren aan om die een beetje droog te houden. De rest, de tent en het screenhouse pakken we zeikesnat in.

We zetten koers richting het westen. Nog geen uur later is het gelukkig weer droog. Sander stopt om zijn regenkleding uit te trekken maar ik vind het nog niet echt warm en rijd nog even in mijn regenpakje verder.

Net voor de lunch komen we aan bij de provincie grens. Vandaag gaan we Manitoba in. We parkeren bij het tourist center en halen de kaart en campinggids van deze provincie. Bij dit tourist center hebben ze ook koffie staan, daar maken we dankbaar gebruik van, een lekker kopje warme koffie gaat er wel in.

Hoe verder we daarna doorrijden hoe blauwer de lucht wordt en hoe warmer het wordt. Bij de lunchpauze trek ik dan ook maar mijn regenpak uit en bergen we die op. Zo kunnen we tenminste ook nog onze regenkleding droog rijden.

In Winnipeg aangekomen is de eerste halte het tankstation, de benzine is hier 12 cent goedkoper dus dat stemt ons zeer positief. Als we dan bij de supermarkt ook nog eens een grote zak lekkere broodjes vinden zijn we helemaal gelukkig. Nu enkel nog even langs een outdoorzaak, die zijn Exped dealer en misschien kunnen ze wat met ons matje. De garmin neemt ons mee door het centrum van Winnipeg.

De ene wolkenkrabber na het volgende oude gebouw, het is een interessante mix van gebouwen. Ik probeer tegelijk naar links als naar rechts te kijken om alles in me op te nemen.

Bij het outdoor center worden we vriendelijk ontvangen. We pompen ons matje op en ze zeggen, tja das niet best. Ze duiken de winkel in om te kijken of ze een vervanger hebben. Helaas hebben ze geen Synmat liggen dus stelt de man voor de importeur te bellen en te kijken of ergens een Synmat is en of die naar Edmonton kan komen. Hij zal ons dan mailen waar we heen kunnen om hem op te halen. Omdat het nu al echter bijna 17 uur is is het te laat om dat meteen nog te doen. We laten onze email achter en hopen maar dat we binnenkort een mailtje krijgen.

Nu het al best laat is en we vandaag toch al weer bijna 400 km gereden hebben vinden we het wel mooi geweest. We besluiten naar een camping te rijden net buiten Winnipeg om daar de natte tent te kunnen laten drogen. Met 30 graden plus en een strak blauwe lucht een fluitje van een cent. Terwijl de tent en het screenhouse staan te drogen en alle overige natte spullen over het gras uitgespreid liggen maken we ons avondeten. Daarna is alles al droog en kunnen we de tent inrichten en lekker even het zwembad inspringen. Nou ja Sander gaat baantjes trekken, ik spring er wel in maar ben er meteen weer uit, veel te koud, ik ga wel in het zonnetje op het gras, in het screenhouse liggen drogen.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us