We zoeken het noorden op

Minitonas, Canada No Comments 1122

Van Winnipeg, Canada naar Minitonas, Canada

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw wat een mooie dag om weer een stukje te rijden. Gister avond hebben we besloten dat we via de meest noordelijke route die mogelijk is naar Edmonton gaan. Die route is ongeveer 1900 km, omdat we nu de minder bewoonde wereld in gaan trekken beginnen we dan ook maar met grote boodschappen, we nemen voor 2 dagen avondeten mee en zorgen dat we ook genoeg brood en beleg hebben. Onderweg kun je vast ook wel eten kopen maar het gemak van een superstore nemen we toch maar even mee.

De weg naar het noorden is een eenbaansweg waar je alsnog 100 mag. Gedurende de hele dag kunnen we het aantal tegenliggers alsnog gewoon tellen, lekker rustig dus. Picnictafels kun je dan ook meteen vergeten dus wel lunchen gewoon op een zijstraatje.

De eerste grotere plaats die we tegen komen is Dauphin, daar komen we na ongeveer 200 km aan, de motoren dus maar even volgooien met benzine en weer doorgaan.

Bij de 15 uur stop kijk ik op de kaart, hmmm Dauphin naar The Pas is 400 km dat halen we of net wel of net niet op 1 tank, laten we voor de zekerheid nog maar eens tanken. Dat doen we dan bij een kleiner plaatsje waar enkel 2 pomps buiten staan zonder afdakje. Het tankstation valt ons alles mee, je kan gewoon met creditcard betalen en we kunnen er ook onze water voorraad aanvullen.

De wegen zijn vandaag overwegend recht, de omgeving is vlak, we zijn in prairie land aangekomen. Soms zijn de weilanden geel, soms groen, we zien veel graan en af en toe kleine groepjes koeien of paarden. Best leuk om doorheen te rijden maar niet bijzonder genoeg voor veel foto's.

Na ruim 500 km en 3 benzine stops vinden we het wel mooi geweest, we zoeken een zijstraatje waar we onze tent neer kunnen zetten.
Het is toch nog geen 17 uur maar met die wegen waar je overal 100 mag en kan gaat het rap. Voor de tweede keer deze reis pakken we onze Helinox stoelen uit en we gaan er eens lekker voor zitten. De topkoffer dient als tafel en als aanrecht om op te koken en zo zitten we al voor 18 uur aan ons avondmaal. Het afwassen is ook zo gepiept, het water hoeven we namelijk amper te koken, het is overdag al heet zat geworden in de flessen op de motor. Daarna besluiten we maar gewoon even rustig op onze stoeltjes te zitten en te genieten van het mooie uitzicht, het heerlijke weer en de afwezigheid van talloze muggen.

Als we dan eindelijk eenmaal ons tentje opgezet hebben en ingericht hebben ontdekken we dat de bobbel in de exped mat groter is geworden, de naad is nu van onder tot 40 cm van de bovenkant los gegaan, vannacht ben ik dus niet prinses op de erwt maar prinses op een sperzieboon. Ook ontdekken we dat we op de BMW de laptop kunnen opladen, we hebben een lader bij die ook op de motor zou moeten kunnen opladen. Dit hebben we met de alpjes een keer getest voor ons vertrek maar verder nooit gebruikt, tot vandaag dus, toen de laptop de topkoffer in ging stond de accu op nog minder dan een uur en nu op ruim 6 uur, een succesverhaal dus en dat zonder dat de spanning van de BMW veel lager werd.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us