De www.twodutchies.com

tegenover Pawistik Lodge, Canada 0 Comments 1685

Van Minitonas, Canada naar tegenover Pawistik Lodge, Canada

Wat was dat een heerlijke rustige nacht! Wel geteld 1 hele auto voorbij horen komen. Ondanks de grote bubbel in het matje hebben we heerlijk geslapen.

Als we gaan rijden blijkt het alleen best fris te zijn. Moeten we dan toch onze jassen aan? We besluiten maar gewoon onze snelheid aan te passen, 70 is de nieuwe 90, veel warmer zo.

Al snel komt de zon hoger en wordt het warmer, onze snelheid gaat nu ook omhoog. Terwijl we zo over het asfalt zoeven zien we onze eerste beer de weg oversteken! Het beest is wel nog erg verweg en blijkbaar zit de duivel hem op de hielen (of is hij zo bang voor de motoren) want hij rent zo hard hij kan de weg over de andere kant de bosjes in.

Rond 11:30 komen we aan in The Pas, hier gaan we tanken. We rijden het terrein op en gaan achter een jeep met trailer staan, hee zegt Sander, Nederlanders!

Tegelijk zie ik het Nederlandse kenteken op de jeep. Nu staan Magda en Fred ook in de rij voor de pomp dus ik rij langszij en knoop een praatje aan. Als ze volgetankt zijn parkeren ze bij de naastgelegen supermarkt, wij parkeren ernaast en kletsen rustig verder. Weer een tijd later concluderen we dat het 12:15 is, lunchen dan maar? We parkeren een stukje verder waar we meer uit het pad staan. Magda en Fred zijn al 1,5 jaar in Noord Amerika en hebben hiervoor Australie verkend we hebben dus genoeg reisverhalen om uit te wisselen. We krijgen wat mooie plekjes door voor Alaska en het noorden van Canada en krijgen daarnaast ook water (we hadden onze dagelijkse voorraad nog niet kunnen aanvullen), beerspray en bij de lunch koude melk en hagelslag!
Na een, voor ons doen, lange lunchpauze nemen we afscheid en gaan we weer op weg. Magda en Fred zijn als eerste weg maar aangezien het feit de jeep best wat moeite heeft met de trailer die ze sinds Australie bij zich hebben halen we ze vast weer in, we gaan namelijk vandaag dezelfde kant op naar Flin Flon.

Na nog 1,5 uur rijden komen we aan in Flin Flon, we gooien de benzine tanken nog een keer vol want hierna kan het ff duren voor we kunnen tanken en rijden dan Saskatchewan in. Hier geen touristen bureau net na de provincie grens maar slechts een bord aan de zijkant van de weg. Denken we dan, want een kilometer verder zien we alsnog de toeristen informatie, die blijkt echter gesloten op zaterdag en zondag. We rijden nog 16 km verder en dan is het voor ons een zwarte massa en zien we bliksem flitsen. Sander heeft het snel bekeken, we keren om zegt hij. Ik maak van de nood een deugd en stel voor dan maar helemaal terug te rijden naar Flin Flon om daar bij de Walmart te schuilen. Kunnen we meteen een rondje zo zie je alles doen en internetten.

Bij de Walmart blijkt ook een Canadian Tire te zitten, daar gaan we eerst heen voor nog een litertje olie. Vervolgens gaan we naar de Walmart, eerst maar eens de blog bijwerken. Daar zijn we net mee klaar als het onweer losbarst, zijn wij blij dat we lekker droog staan. We doen langzaam een uitgebreid rondje winkel en slaan meteen wat spullen in om de voorraad aan te vullen. Als we klaar zijn is het buiten droog en is de lucht weer blauw. We kunnen weer verder!

Voor de tweede keer vandaag steken we de provincie grens naar Saskatchewan over en rijden we de volgende provincie in, de provincie met muggen zo groot als vliegen is ons verteld. Rond een uurtje of 18:00 en bij camping bord nummer 3 die we bekijken stoppen we. In het meertje zitten pelikanen en er is een mooi open stuk grasveld om de tent neer te zetten.

Snel zetten we onze tent neer want het rommelt wel weer in de verte, daarna vul ik de zelf registration form in, stop 15 dollar in de envelop en gooi die in de box, de camping is betaald. Het gerommel is ondertussen verder gedreven en in de blauwe lucht maken we, ongestoord door muggen, onze pasta maaltijd klaar. Daarna gaan we even bij het meer zitten.
Helaas willen de pelikanen niet dichterbij komen. Het wordt wel iets frisser, er komen nu muggen tevoorschijn en het is al 21 uur, tijd voor een kampvuurtje, we hebben chips ingeslagen bij de Walmart dus wij vieren onze zondag avond met een kampvuurtje en een zak chips.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us