Rollercoaster

Devon, Canada No Comments 1266

Van Beauval, Canada naar Devon, Canada

Jee alweer uitgeslapen tot 7 uur, wat een luxe! Snel staan we dus weer op en pakken alles in. Eerste prioriteit is zonder kleerscheuren het asfalt bereiken, zo vroeg op de dag meteen door een zacht zand stuk is toch een stuk lastiger dan na een dag offroad rijden. We zwieren dan ook van links naar rechts terug naar de gravel weg. Daar eenmaal aangekomen gaat het gas erop en rijden we naar het dorpje Beauval (we hebben net ervoor geslapen) daar zou een tank station moeten zijn en na die grapperij van 150 km omrijden om een kenteken plaat te zoeken ben ik ernstig toe aan benzine.

Als ik een zijstraat naar links in kijk zie ik een pomp. Eentje uit het jaar kruik, maar een pomp. We stoppen bij de pomp en kijken vertwijfeld om ons heen. Hij is niet open. Wat nu? Ik stap af en loop naar de deur. Hij gaat om 8:30 open, het is bijna half tien op mijn horloge. Of ga je nu toch vertellen dat Garmin wel gelijk heeft en het dus bijna half negen is? En dat we dus niet al twee dagen uitslapen tot 7 uur maar dat ik Sander al 2 dagen om 6 uur het bed uit heb gekregen? Als ik een auto aan zie komen rijden ga ik op de weg staan. Vraag 1, hoe laat is het? 8:20 is het antwoord. Vraag 2, is dit de enige pomp of is er een echte in de buurt? Ja zegt de vrouw, hier 4 km vandaan is een echte pomp dit is maar een dorps pomp van vroeger. Wij wachten dus niet af en stappen op de motor om 4 km verder te rijden. Die 4 worden er 8 en Sander wil al bijna omkeren als ik iets zie. Is dat geen pomp? Wij slaan rechts af en rijden erheen. Hmm nee ook niet. Maar dit is de kruising van wegen, hier moet toch iets zijn? Sander ziet een paar mannen lopen en we gaan het weer vragen. Hij rijdt het terrein op om de mannen te vragen en ziet dan, hee dit is wel de pomp!

Achter ons boren ze naar olie, daar voor staan grote opslag vaten en daar weer voor 2 pompen. De kortste afstand van olie naar benzine ooit! Je zou zeggen dat het spot goedkoop is maar dat is het helaas niet.

Met een volle tank gaan we op pad, vandaag nemen we verder enkel asfalt, we willen vandaag nog in Edmonton aankomen maar dat is nog bijna 600 km rijden. Het is dus ook een kwestie van doorrijden.

We redden het om om 12 uur de volgende provincie, Alberta in te rijden. En met deze nieuwe provincie gaat er weer een wereld voor ons open. We verlaten de provincie die gekenmerkt wordt door grote leegte en verruilen die voor een provincie waar meteen 5 km na de grens en grote stad zit. Joehoe superstore, here we come! Ons brood is op en in Saskatchewan hebben we geen enkele superstore gezien. We hebben amper dorpen gezien laat staan steden.

Naast de superstore zit de visitor center, dus we halen brood bij de ene en lunchen bij de andere. Helaas is dit wel de eerste visitor center die we tegenkomen zonder picnic tafel. Daarna volgt het volgende unicum, je moet betalen voor de wegenkaart. De campinggids is wel gratis. We nemen dus enkel de camping gids mee (we hebben een wegenkaart van heel Canada maar soms bezat de provinciekaarten meer detail) en zoeken een camping in Edmonton. Dat werkt niet heel handig want in de gids is geen kaartje van waar de campings zitten en evenmin staan er prijzen in. Dus maar weer terug naar de Walmart om daar op het internet de overige gegevens op te zoeken want bij dit visitor center hebben ze, ook voor het eerst, geen internet. Al met al duurt de lunchstop dus best lang, het is al 14 uur als we weer op de motor stappen. Drie honderd kilometer gedaan, nog 300 te gaan.

We stappen weer op en rijden 150 km, daarna krijgen we een briljante ingeving, de wegen zijn recht, het uitzicht niet spectaculair, onze kont doet zeer. Laten we een muziekje opzetten dat leidt vast af. Dus Sander sluit zijn telefoon aan op de communicatie set, en ik mijn MP4 speler en zo leggen we weer 100 km af. Dan nog maar een stop omdat ik me bedenk dat zonder kenteken een grote stad als Edmonton inrijden misschien geen top plan is. We klemmen de kenteken tussen de rokstraps van mijn ortlieb tas en Sander gaat nu achterop rijden om mijn kenteken in de gaten te houden. Nog 50 km te gaan.

We juichen als we bij de Campers Village het terrein oprijden, Edmonton we made it! We halen mijn Exped mat tevoorschijn en lopen de winkel in. Nu het tussenschot bijna van boven tot onder is doorgescheurd ligt de mat echt voor geen meter meer. Na een nacht waardeloos slapen wil ik graag zo snel mogelijk een oplossing. De man in de winkel zegt meteen, ja ik zie het probleem, fabrieksfout, heb ik vaker gezien die moet vervangen worden. Helaas heeft hij geen Synmat 7 LW, wel de 7M en de 9LW en daarnaast een downmat en de lite downmat. Hij laat alle opties zien en dan, na 45 minuten komt de aap uit de mouw, we moeten de nieuwe mat wel kopen en hij wil dan die andere wel terugsturen maar ja wij hebben geen Canadees rekeningnummer en geen weken de tijd. Telleurgesteld verlaten we de Campers Village, dan maar bij de MEC proberen. Bij de MEC willen ze hem wel gewoon omruilen maar helaas hebben ze daar geen enkele Synmat, daardoor is het daar ook niet mogelijk. Er rest ons geen andere optie dan Exped nog eens te mailen en nog een nacht op de mat te slapen.

We pakken de mat weer in en besluiten maar te gaan uit eten. Het is ondertussen namelijk al 19:30. We rijden naar de Tony Roma's, een restaurant dat John Nomad ons heeft aangeraden. Die blijkt in de West Edmonton Mall te zijn en deze mall, die staat op mijn verlanglijstje en was voor mij de reden om naar Edmonton te gaan. Het is een van de, zo niet de, grootste mall ter wereld met meer dan 800 winkels en een heuze achtbaan erin! De Tony Roma's wordt het uiteindelijk niet, een beetje te ver boven budget, dan maar eens de A&W uitproberen, een van de fast food ketens in Canada.

Terwijl we naar de fast food corner lopen komen we al de indoor ijshockey baan tegen en niet veel later het pretpark. Na het eten doen we even een rondje pretpark, ze hebben van alles, zweefmolens, touwbruggen, en achtbanen!
Sander is nu ook om. Wij gaan een dagje mall doen!
Als we in het boekje kijken zien we dat ze naast dit pretpark ook een indoor waterpark hebben, minigolf banen, een meer met een replica van de boot van Columbus, een tropisch aquarium en uiteraard winkels.

Na een tijdje onze ogen uitgekeken te hebben stappen we toch maar weer op de motor, we moeten nog een slaapplek regelen voor vannacht. We rijden naar Devon en vinden daar een plekje op de camping. Helaas wel maar tot vrijdag want daarna is hij volgeboekt. Dat is een latere zorg, nu snel de tent opzetten en slapen gaan.

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us