Regeldagje

Devon, Canada No Comments 1079

Van Devon, Canada naar Edmonton en terug naar Devon, Canada

Vandaag kon het, uitslapen, en wel tot 8 uur. We waren dan ook kapot gisteren na die lange rit. We ontbijten rustig en gaan dan naar Edmonton. Eens kijken of onze banden binnen zijn. Dat blijkt helaas niet het geval. Ze zouden wel vandaag of morgen moeten arriveren maar het is nog even afwachten. We trekken wel aardig wat bekijks bij de BMW dealer en voor we het weten staan we te kletsen met Ross. Als hij hoort dat we vrijdag van de camping af moeten biedt hij meteen zijn tuin aan. Vrijdag op zaterdag kunnen we daar terecht (en langer als we willen). Wij zijn super blij met dit aanbod en wisselen telefoonnummers uit. Meteen daarna spreekt Herman ons aan, hij heeft ons gesprek gehoord en zegt, je mag ook bij mij komen slapen, ik heb een slaapkamermet prive douche over. Nu moeten we nog kiezen ook! Maar we hebben al met Ross afgesproken en die zit hier niet ver vandaan en voor ons is de tuin prima. Dus we bedanken voor het aanbod, noteren ook zijn telefoonnummer en kletsen dan nog wat verder over reizen.

Voor je het weet is het lunchtijd en zit je nog bij de BMW dealer. Een ding hebben we wel al bereikt, ze hebben voor ons 2 gaten geboord in mijn kenteken plaat en die zit nu met schroeven vast aan de houder, die verliezen we niet snel meer!

Na de lunch besluiten we naar de car wash te gaan. Laten we wat vuil van de motoren spuiten zodat we vast kunnen beginnen met het onderhoud.

Daarna rijden we terug naar de camping. Die heeft trouwens een briljante oprit.
Sander passeert hier bijna het bord, golfbaan, pas op voor overvliegende golfballen. Alsof je die ziet aankomen?! Wie maakt een golfbaan met de holes naast de weg?!

We beginnen met mijn motor. Het achterwiel gaat eruit zodat we het cardan kunnen smeren. We worden enkel een beetje afgeleid door meneer de chipmunk die heel gezellig naast ons besjes zit te eten.

Als het cardan eruit is moeten we nog een keer een pauze inlassen, nu niet vanwege schattige diertjes maar vanwege een onweer bui. Snel ruimen we alles op en dekken we de achterbrug af en duiken we de tent in. Een half uur later is de bui voorbij en zien we in de verte blauwe lucht naderen. Tijd om verder te gaan.

Het cardan wil niet, de smeernippel zit erin en dat gaat moeizaam. Smeren al helemaal niet want alle vet komt er steeds van boven uit. Sander is een kwartier bezig en ziet nog amper vet bij het kruisje eruit komen. Hij is het spuugzat en vindt het mooi. Smeernippel eruit, imbus schroefje erin. Maar die past ook niet meer! Nu is hij bijna in lichterlaaie, wat is dit voor een onzin! Is dit dan het schroefje van de andere kant. Hee vraag ik, waar is dan het tweede schroefje? Hij kijkt in de andere kant en daar zit niets in. Nee he, dat schroefje is ongeveer 4 mm lang en 2 mm breed, dat is nog erger dan zoeken naar een speld in een hooiberg. Sander gaat eerst eens passen of het schroefje er achter in past, dat past, hij kijkt nog eens en zegt dan ohhh, in de voorkant zat hij er nog in, vergeten eruit te halen, vandaar dat de smeernippel niet paste en het smeren zo lastig ging. Zonder het schroefje is het karwei (aan beide zijden) binnen 5 minuten gepiept. De as terug in de achterbrug, achterbrug terug in de motor. Dat gaat ook niet geheel soepel maar dan hangt toch alles weer. Wiel losjes er terug in en dan maar eens aan het avondeten beginnen.

Als we na het eten de laptop opstarten zien we tot onze vreugde een mail van de BMW dealer, de banden zijn binnen! Daarnaast zien we nog een mail, exped zegt dat we maar ons reisschema moeten doormailen dan sturen ze een nieuwe mat naar een van de plaatsen op! Dat is mooi, kunnen we ze meteen nog een foto sturen. Sander deed mijn air seat net even bijvullen en die heeft nu ook een gescheurde panel. Dus nu heeft zowel mijn slaapmat als mijn kussen een dikke bobbel. Wordt een geweldig nachtje zo!

0 Comments

Create Comment

Fields with * are required.

Search In Posts
Headlines
  • 2015-10-23 Camper avontuur ten einde
  • 2015-09-26 Yellowstone pictures online
  • 2015-09-17 Triplog updated
Recent Posts
Popular Posts
Archive
Current Album
Follow Us
on Facebook by Atom feed by Email
Question? Remarks? You're more than welcome! Just contact us